NavMenu

Kružni tok kod Lesnine pušten u saobraćaj, uskoro i novi spoj do Zapadnog tranzita

Izvor: eKapija Utorak, 21.07.2020. 14:19
Komentari
Podeli
(Foto: banjaluka.rs.ba)
Nova kružna raskrsnica na Istočnom tranzitu Banjaluke, na dionici kod "Lesnine" u utorak, 21. jula je i zvanično puštena u saobraćaj. Izgradnjom ovog kružnog toka, privodi se kraju kompletiranje istočne obilaznice oko grada.

Ovo je 11. kružna raskrsnica na području Banjaluke koja je izgrađena u posljednje četiri godine, a njih pet se odnosilo upravo na dovršetak istočne obilaznice.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je danas sa Nenadom Nešićem, direktorom Puteva RS obišao novi kružni tok, istakao je da se izgradnjom ove raskrsnice nastavlja realizacija projekta koji je trasiran još prije više od 50 godina.

- Sa ovom kružnom raskrsnicom, kojom, ilustracije radi, dnevno prođe 1.100 autobusa javnog prevoza, mi skoro da kompletiramo polovinu istočnog "prstena" ili istočne transverzale – naglasio je Radojičić.

On je ukazao da je, u okviru ovog projekta, u posljednje četiri godine spojen Istočni tranzit u Obilićevu, uz prateće biciklističke i pješačke staze, izgrađeno pet kružnih tokova, te podignut novi most preko Vrbasa na mjestu nekadašnjeg Zelenog mosta, saopšteno je iz Grada Banjaluka.

Uskoro, projekat će biti nastavljen proširenjem ulice Ivana Gorana Kovačića, na potezu od novog kružnog toka kod Lesnine do kružnog toka kod Centruma, čime će biti omogućen brz protok saobraćaja između Zapadnog i Istočnog tranzita.

- Radi se o velikom projektu koji smo uspjeli realizovati u ovom mandatu, tako da jedna polovina grada dobije modernu saobraćajnicu sa dobrom bezbjednošću u saobraćaju – naglasio je Radojičić.

Iz Puteva RS, koji su finansirali izgradanju ovog kružnog toka, najavljuju i skori početak radova na proširenju Ulice Ivana Gorana Kovačića, kojom će biti spojena dva kružna toka.

Direktor Puteva RS Nenad Nešić precizirao je da je ovo preduzeće prije nekoliko dana raspisalo tender za izbor izvođača ovih radova.

- Očekujemo da u samu izgradnju uđemo do polovine avgusta i spojimo ova dva kružna toka i unaprijedimo putnu infarstrukturu u ovom dijelu Banjaluke – kazao je Nešić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.