NavMenu

Prihodi od putarine u RS za šest mjeseci 8,3 mil KM

Izvor: Nezavisne novine Utorak, 21.07.2020. 11:51
Komentari
Podeli
(Foto: integralinzenjering.com)
Preduzeće Autoputevi Republike Srpske za šest mjeseci ove godine ostvarilo je, na ime naplate putarine na autoputevima Gradiška-Banjaluka i 9. januar Banjaluka-Doboj, prihod od 8.387.422 KM.

Najveći prihod ostvaren je tokom januara i iznosio je 1.694.854 KM, dok je u februaru po istom osnovu naplaćeno 1.664.928 KM, rečeno je Srni u Autoputevima.

U ovom preduzeću navode da je u martu, zbog problema izazvanih pandemijom virusa korona, prihod bio nešto slabiji u odnosu na prethodne mjesece, jer je u tom periodu naplaćeno 1.240.758 KM.

- Virus korona i preduzete mjere zaštite stanovništva od širenja infekcije gotovo su prepolovile prihod od putarine u aprilu, tako da je u tom mjesecu naplaćeno 884.261 KM - istakli su u Autoputevima.


Popuštanje mjera u maju, navode u Autoputevima, odrazilo se i na prihod od putarine, tako da je primjetno povećanje u tom mjesecu, s obzirom na to da je naplaćeno 1.232.568 KM, dok je prihod u junu bio 1.670.050 KM.

Od januara do juna, autoputevima u Republici Srpskoj prošlo je ukupno 1.349.921 vozilo, od čega su najbrojnija bila vozila prve kategorije, odnosno putnički automobili, njih 1.162.971.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.