NavMenu

Srednjoškolski centar u Bileći dobio novi sistem grijanja

Izvor: eKapija+ Utorak, 21.07.2020. 09:08
Komentari
Podeli
Novi objekat kotlarnice i skladišta za pelet (Foto: Grijanjeinvest)Novi objekat kotlarnice i skladišta za pelet
Rekonstrukcija sistema centralnog grijanja u Srednjoškolskom centru Golub Kureš u Bileći uspješno je završena. Ugrađeni su novi radijatori sa termostatskim ventilima namijenjeni za škole koji omogućavaju podešavanje temperature u svakoj učionici i, na taj, način uštedu energije. Zamijenjena je i kompletna cijevna mreža koja je, radi boljeg hidrauličkog uravnoteženja, izvedena po sistemu Tihelman, saopšteno je iz preduzeća Grijanjeinvest koje je bilo izvođač radova.

Lož ulje koje se dosad koristilo, zbog dotrajalosti kotla, toplovoda, cijevne mreže i radijatora, uprokos visokim troškovima, nije omogućavalo ni elementarne uslove ugodnosti za rad i boravak učenika i nastavnika. Zato je, tokom ove rekonstrukcije, izgrađena potpuno nova kotlarnica sa savremenom termotehničkom opremom i kotlovima koji će koristiti domaći, obnovljivi energent - drvni pelet. Nakon što se, kroz projekat energetske efikasnosti, uskoro postavi termička izolacija omotača zgrade i zamijene prozori, nova kotlarnica će imati rezerve za priljučenje i fiskulturne sale, čija se izgradnja očekuje u bliskoj budućnosti.

Termotehnička oprema u kotlarnici (Foto: Grijanjeinvest)Termotehnička oprema u kotlarnici
Generalni izvođač bilo je preduzeće Grijanjeinvest Pale, građevinske radove je izvelo preduzeće Siga iz Trebinja, a elektroinstalacije Bankom inženjering iz Trebinja.

Nadzor je vršila Rebublička direkcija za obnovu i izgradnju Banjaluka, a investitori su Ministrarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i JU SŠC Golub Kureš Bileća.

Uskoro se očekuje tehnički prijem izvedenih radova i ceremonija svečanog otvaranja, saopšteno je iz Grijanjeinvesta.

U skladu sa sloganom koji stoji u ulaznom holu "Dobrodošli u školu svoje mladosti", uspješnoj realizaciji, značajnim poboljšanjem prvobitnog projekta, doprinos je dao i bivši gimnazijalac ove škole Krsto Batinić, trenutno asistent na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.