Izvor: eKapija | Subota, 18.07.2020.| 11:19
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Privredne komore u BiH i BBI banka kreću u sprovođenje inicijative za održivost domaće proizvodnje

(Foto: ASDF_MEDIA/shutterstock.com)
Predsjednik Privredne komore Republike Srpske Pero Ćorić, potpredsjednik Spoljnotrgovinske komore BiH Ahmet Egrlić, predsjednik Privredne komore FBiH Mirsad Jašarspahić, Dragan Đukić potpredsjednik Privredne komore Brčko distrikta BiH i Bosna Bank International kao predstavnika inicijative "Mi to možemo", autora "Strateške inicijative za održivost domaće proizvodnje i jačanje ekonomije BiH" i organizatora Sarajevo Business Forum-a, potpisali su u petak, 17. jula, u Banjaluci Memorandum o saradnji na implementaciji "Strateške inicijative za održivost domaće proizvodnje i jačanje ekonomije Bosne i Hercegovine".

Potpisnice Memoranduma će svaka u svojoj oblasti identifikovati ključne resurse koji se mogu aktivirati i udružiti svoje snage radi ostvarivanja pozitivnih promjena u privrednim kretanjima, te uticati na donošenje ključnih ekonomskih politika koji će biti od koristi svima.

Takođe, potpisinice Memoranduma saglasne su da je neophodno raditi u dva pravca – kako naše proizvode pozicionirati na inostranim tržištima i kako domaće proizvode pozicionirati unutar same BiH, da bi se izvršila supstitucija uvoza u BiH, s obzirom da BiH ekonomija ima ogroman deficit platnog bilansa.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.