NavMenu

Nova oprema za bolnicu u Goraždu zahvaljujući donaciji BH Telecoma

Izvor: eKapija Subota, 18.07.2020. 10:38
Komentari
Podeli
(Foto: narin phapnam/shutterstock.com)
Kantonalna bolnica Goražde opremljena je modernom medicinskom opremom zahvaljući donaciji kompanije BH telekom u iznosu od 200.000 KM.

Direktorica ove zdravstvene ustanove prim. dr Nermina Kamenica podsjeća da su sredstva prvobitno bila namIjenjena za kupovinu respiratora, ali da je zbog ranije pristiglih donacija odlučeno da se ona ulože u nabavku druge neophodne medicinske opreme.

- Dio sredstava utrošen je za kupovinu neophodnog sanitetskog vozila kao i deset monitora koji su danas isporučeni. Riječ je o aparatima koji se upotrebljavaju prilikom prijema pacijenata, mjere krvni pritisak, temperaturu, prisustvo kiseonika u krvi, kao i EKG, odnosno rad srca - pojasnila je Kamenica, a prenosi portal StartBiH.

Dodala je da će sa ovim aparatima biti opskrbljeni kompletan interni i hirurški odjel, intenzivna njega i urgentni centar

- Zahvaljujući društveno odgovornim kompanijama, pojedincima i drugim institucijama te EU, ranije smo dobili šest respiratora s tim da imamo samo jednog anesteziloga koji može raditi. Stoga smo tražili prenamjenu tih sredstava i odobreno nam je, tako da smo potpisali aneks ugovora. Dobit ćemo još jedan anesteziološki aparat koji ima i namjenu respiratora, jedno sanitetsko vozilo, defibrilator i hirurški abdominalni set - naglasila je Kamenica.


Sa uloženih 200.000 KM BH Telecoma, ali i ulaganja Vlade BPK, Kantonalna bolnica Goražde svakim danom postaje, kako je istakla, opremljenija i respektabilna zdravstvena ustanova.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine još u martu ove godine odlučila je da milion maraka donacije BH Telecoma namijenjen za nabavku respiratora i druge medicinske opreme bude ravnomjerno raspoređeno kantonalnim i općim bolnicama u Konjicu, Zenici, Goraždu, Travniku i Bihaću.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.