Izvor: eKapija | Petak, 17.07.2020.| 14:48
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Objavljen poziv za sufinansiranje mjera smanjenja zagađenosti zraka na području Tuzlanskog kantona

(Foto: Africa Studio/shutterstock.com)
Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona objavilo je javni poziv za sufinansiranje mjera smanjenja zagađenosti zraka na području Tuzlanskog kantona za 2020. godinu

Predmet javnog poziva je dodjela namjenskih sredstava od ekoloških naknada za 2020. godinu fizičkim licima, za sufinansiranje mjera smanjenja zagađenosti zraka. Pod mjerama smanjenja zagađenosti zraka podrazumijeva se zamjena postojećih kotlova ili kamina za centralno grijanje na fosilno gorivo (ugalj) kotlovima ili kaminima na pelet, u postojećim individualnim stambenim i individualnim stambeno-poslovnim objektima na području Tuzlanskog kantona.

Predmet javnog poziva nisu zgrade koje imaju upravitelja prema Zakonu o korištenju, upravljanju i održavanju zajedničkih dijelova i uređaja zgrade

Ukupan iznos sredstava predviđen za sufinansiranje mjera smanjenja zagađenosti zraka na području Tuzlanskog kantona u 2020. godini, po ovom javnom pozivu je 500.000,00 KM. Dodjela sredstava za sufinasiranje mjera smanjenja zagađenosti zraka vrši se u iznosu do 50% od vrijednosti zamjene postojećeg kotla ili kamina za centralno grijanje na fosilno gorivo (ugalj) kotlom ili kaminom na pelet, a maksimalno 2.000,00 KM. U toku budžetske 2020. godine podnosilac prijave može ostvariti pravo na sufinansiranje samo jedan puta.

Predmet prijave na javni poziv su individualni stambeni i individualni stambeno-poslovni objekti na području Tuzlanskog kantona, čiji su vlasnici/posjednici fizičke osobe, pod uslovom da se za zagrijavanje ovih objekata koriste kotlovi ili kamini sa pogonom na fosilno gorivo (ugalj), da nisu priključeni na sistem daljinskog grijanja i da se ovi objekti koriste za stanovanje.

Javni poziv ostaje otvoren do kraja 2020. godine ili do utroška sredstava.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.