NavMenu

Usvojena informacija o implementaciji Zakona o koncesijama u FBiH

Izvor: eKapija Petak, 19.02.2010. 10:39
Komentari
Podeli

Nakon razmatranja, Vlada FBiH je usvojila Informaciju Federalnog ministarstva trgovine o implementaciji Zakona o koncesijama u FBiH za koji se cijeni da je upotpunosti usklađen sa Zakonom na državnom nivou, a time i preporukama pravne stečevine Evropske unije, saopćeno je.

Zaključci se, stoga, odnose na potrebu bezrezervnog i dosljednog provođenja zakonskih rješenja o koncesijama, uz obavezu svih zaduženih institucija da u tom cilju preduzmu mjere iz svoje nadležnosti. Jedan od prvih koraka u njihovoj implementaciji je formiranje šireg sastava Stručnog tijela koje je do sada radilo na ovim pitanjima. Cilj je da ovo tijelo što prije pripremi plan i program o potpisivanju koncesijskih ugovora sa pravnim i fizičkim osobama koje su u posjedu ili već koriste dobra za koje postoji zakonska obaveza izdavanja koncesijskih dozvola. Osnovu za rad ovog tijela predstavljat će već pripremljene izmjene i dopune Zakona o koncesijama u FBiH, koji će se naći pred Vladom na jednoj od sljedećih sjednica.

Pored predstavnika federalnih ministarstava trgovine, prometa i komunikacija, te Komisije za koncesije FBiH, u ovo stručno tijelo treba uključiti i predstavnike federalnih ministarstava energije, rudarstva i industrije, turizma i okoliša i Poreske uprave FBiH.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.