NavMenu

Draško Milinović novi direktor Regulatorne agencije za komunikacije

Izvor: eKapija Četvrtak, 16.07.2020. 12:58
Komentari
Podeli
(Foto: Pressmaster/shutterstock.com)
Vijeće ministara BiH je na jučerašnjoj sjednici za generalnog direktora Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) BiH imenovalo Draška Milinovića, piše Klix. Prijedlog za imenovanje Milinovića za generalnog direktora ovog regulatornog tijela podnijelo je Vijeće RAK-a koje zbog isteka mandata od 2017. radi u tehničkom mandatu, piše Media.ba

Većinskom odlukom (4:2) članova Vijeća RAK-a, Milinović je predložen za novog direktora ovog regulatornog tijela u aprilu ove godine, a na zvaničnu odluku o njegovom imenovanju se do danas čekala samo potvrda Vijeća ministara BiH.


Draško Milinović je krajem decembra prošle godine podnio ostavku na poziciji direktora Radiotelevizije Republike Srpske zbog, kako se tada pisalo u medijima, prelaska na drugo radno mjesto. Portal Srpska.info je i u to vrijeme kao razlog ostavke naveo imenovanje Milinovića na mjesto direktora RAK-a.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija, Industrija

Insolar dobio koncesiju za izgradnju solarne elektrane od 100 MW kod Tomislavgrada

U zgradi Vlade Hercegbosanske županije potpisan je ugovor između Vlade Hercegbosanske županije kao koncesora i firme Insolar kao koncesionara. Ugovor je ispred Vlade Hercegbosanske županije potpisao ministar gospodarstva Hercegbosanske županije Miroslav Jaglica, a ispred Insolara Nataniel Holbrohr. Koncesionaru je dodijeljena koncesija za izgradnju solarne elektrane SE Seline ukupne instalirane snage 100 MW, u cilju korištenja solarnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.