Izvor: eKapija | Četvrtak, 16.07.2020.| 08:36
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Otkazana međunarodna konferencija autoosiguranja

Ilustracija (Foto: Halfpoint/shutterstock.com)
U svjetlu događaja izazvanih pandemijom koronavirusa, na sjednici Upravnog odbora Sistema zelene karte, održanoj putem video linka početkom jula, donijeta je konačna odluka o otkazivanju Međunarodne konferencije autoosiguranja, saopštilo je Udruženje osiguravača Srbije.

Kako se navodi na sajtu Udruženja, konferencija je inicijalno bila zakazana za jun, odnosno, septembar ove godine i trebalo je da bude održana u Beogradu, u organizaciji Udruženja osiguravača.

- Upravni odbor Sistema zelene karte je, imajući u vidu brojna ograničenja u gotovo svim od četrdeset osam članica Sistema, odlučio da se konferencija održi u digitalnom formatu. Čelnici Sistema su konstatovali da je zdravstveni rizik kako za učesnike, tako i za zemlju domaćina prevelik, uvažavajući činjenicu da je za većinu država trenutno na snazi niz preporuka koje spriječavaju putovanja van granica - navodi se u saopštenju.

Upravni odbor je odao priznanje Udruženju osiguravača u vezi sa radom na pripremi Konferencije i konstatovao da su razlozi zbog kojih je organizacija dodijeljena Udruženju značajni i još uvijek aktuelni, te da se ova odluka može smatrati privremenim odlaganjem do 2021. ili 2022. godine kada će se steći uslovi da Udruženje organizuje ovaj značajan događaj.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.