NavMenu

Opština Pale poklonila plac na Jahorini Novaku Đokoviću - Data saglasnost i za izradu studije izvodljivosti za izgradnju gasovoda

Izvor: eKapija Srijeda, 15.07.2020. 15:28
Komentari
Podeli
(Foto: Majnex.com)
Skupština opštine Pale dala je saglasnost za izradu studije o tehničkoj izvodljivosti i ekonomskoj opravdanosti snabdijevanja Pala prirodnim gasom kroz realizaciju projekta magistralnog gasovoda Sarajevo-Goražde, te dodijelila plac srpskom teniseru Novaku Đokoviću na Jahorini, prenosi palelive.com.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je novinarima da je priča o gasifikaciji ušla u početnu fazu, da će studija biti rađena zajedno sa preduzećima Gas-promet sa Pala i BH-gas iz Sarajeva s obzirom na to da je u toku inicijativa za dovođenje gasa u Goražde.

- Mi imamo tu šansu koju vidimo jer prolaskom prirodnog gasa kroz Pale, odnosno tranzitnog voda možemo da se priključimo i koristimo gas za grijanje domaćinstva. Najvažnije je da ga koristimo kao ekološko gorivo za Jahorinu, a riječ je o kapitalnom projektu koji ne može biti brzo završen - pojasnio je Jugović.

On ističe da je cilj gasifikacija opštine Pale s obzirom na to da je Jahorina turistička planina, a na Palama će se baviti više turizmom nego teškom industrijom, tako da im je gas koji je ekološki čisto gorivo neophodno.

Prema njegovim riječima, odbornici su jednoglasno usvojili odluku o dodijeli zemljišta površine oko 400 metara kvadratnih najboljem teniseru svijeta Novaku Đokoviću. Plac se nalazi na atraktivnoj lokaciji na Jahorini preko puta polazne stanice gondola.

Jugović je podsjetio da se pored polazne stanice gondola nalazi i ski-staza koja nosi Novakovo ime.

- U dogovoru sa nadležnima iz Olimpijskog centra, Novakom i njegovim ocem, poklonili smo im zemljište na ovoj lokaciji, dok je na lokaciji koja im je prvobitno trebala biti dodijeljena predviđena izgradnja sportskog centra koji je neophodan jednoj planini poput Jahorine - rekao je Jugović.

On je objasnio da je bilo neophodno da se usvoji ova odluka, kako bi bio pripremljen i ugovor kod notara, te istakao da će Novak posjetiti Jahorinu kada budu završene sve pravne stvari oko prenosa vlasništva ovog placa na porodicu Đoković i tada će mu biti uručen ugovor o vlasništvu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.