Izvor: eKapija | Srijeda, 15.07.2020.| 08:05
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Japanski Toyo Tires u avgustu počinje gradnju fabrike u Inđiji

(Foto: North Engineering/Urbanistički projekat, screenshot)
Prvi čovjek opštine Inđija Vladimir Gak istakao je nedavno da će kamen temeljac za izgradnju japanske investicije Toyo Tires, biti položen u avgustu ove godine.

- Zbog korona virusa rok za postavljanje kamena temeljca je pomjereno, umjesto u aprilu u avgustu. Nema dana da ne razmjenimo mejlove sa službama iz Vlade Srbije kao i sa japanskim investitorom - tvrdi Gak i poručuje da se komunikacija odvija svakodnevno. Investicija ide svojim tokom, uz minimalno kašnjenje s obzirom na aktuelnu situaciju, prenosi portal pazovaindjijavesti.com.

Proizvodni kompleks za potpuno automatizovanu proizvodnju pneumatika za automobile i kamione nalaziće se na parceli od gotovo 64 hektara, a predviđena je proizvodnja 5 miliona pneumatika godišnje, a detaljnije o tome kako će izgedati čitajte u posebnom tekstu.

Riječ je o investiciji vrijednoj blizu 400 mil EUR, a prema najavama trebalo bi da bude otvoreno više od 500 radnih mjesta.

Dolazak kompanije Toyo Tires u Srbiju najavljen je prošlog ljeta, kada je rečeno da će fabrika u Inđiji biti prva evropska fabrika poznatog japanskog proizvođača guma.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.