NavMenu

Dvojica mladih Zeničana pokrenula vlastitu firmu - EM Wood izrađuje namještaj po mjeri i svjetskim standardima

Izvor: eKapija Utorak, 14.07.2020. 15:40
Komentari
Podeli
(Foto: Elvis Kobilica i Emir Jašarević)
U Biznis inkubatoru u Zenici, dvojica mladih preduzetnika pokrenuli su privatnu firmu koja se bavi proizvodnjom pločastog namještaja po mjeri.

Elvis Kobilica i Emir Jašarević rođeni su Zeničani i navode da su zbog nedostatka posla u struci bili primorani potražiti zaposlenje u drugim djelatnostima kao što je proizvodnja pločastog namještaja.

- Nakon stečenog iskustva u proizvodnji pločastog namještaja, radeći za druge firme, odlučili smo osnovati svoju firmu EM – Wood Zenica koja egzistira punih devet mjeseci i broji dva zaposlenika sa željom proširenja proizvodnje i povećanja broja zaposlenih – ističu Kobilica i Jašarević za eKapiju.

Kako pojašnjavaju, osnovati vlastitu firmu za njih je bila nepoznanica koja sa sobom nosi niz neizvjesnosti i nesigurnosti, ali su uz podršku Agencije ZEDA i Grada Zenica sve administrativne i druge poteškoće lakše prevazišli.

- Stanari smo Biznis inkubatora Zenica i dobili smo priliku da uz podršku Agencije ZEDA i Grada Zenice prođemo proces inkubiranja što nam uveliko olakšava poslovanje s obzirom na sve pogodnosti koje nam pružaju od prostora do stručnih savjeta.

Dodaju da za pokretanje biznisa je potreban i određen kapital, koji su morali imati kako bi pokrenuli proizvodnju, a ta sredstva su osigurali uz pomoć porodica i prijatelja koji vjeruju tako da su se, kako isitču, upustili u ovu poslovnu pustolovinu.

Poštovanje rokova pitanje reputacije

- Proizvodnja namještaja po mjeri je izazovan posao. Svakodnevno se susrećemo sa klijentima koji nemaju viziju kako urediti svoje mjesto boravka, a za nas to predstavlja izazov na koji adekvatno moramo odgovoriti, a našeg klijenta učiniti sretnim i zadovoljnim te mu kuću pretvoriti u ugodan dom i prijatno mjesto za život – ističu osnivači EM Wood Zenica i dodaju da kao i u svakom drugom poslu poštovanje rokova za završetak radova je ono što čini firmu ozbiljnom na tržištu.

- EM-Wood nastoji ispoštovati dogovorene rokove izrade namještaja za svoje klijente i do sada ih nismo probijali izuzev u slučajevima da nam dobavljači kasne sa isporukom repromaterijala, ali u većini slučajeva radilo se o rijetkim materijalima i klijenti su unaprijed bili upoznati da bi moglo doći do kašnjenja u nabavci.

Pojašnjavaju da se često dešava da klijenti žele namještaj koji je unikatan, što je teško izvodljivo jer rade sa gotovim materijalima, ali ono što mogu postići jeste unikatan dizajn za svaki proizvod.

(Foto: Elvis Kobilica i Emir Jašarević)
Velik izbor materijala svjetskih brendova

Dugogodišnje iskustvo stečeno na dizajniranju i izradi namještaja po mjeri, prateći savremene trendove, kažu, njihova je najbolja preporuka i garancija da će svaki dom učiniti ljepšim i ugodnijim za život, prilagođavajući ga ličnom ukusu, željama i potrebama.

- Nudimo veliki izbor materijala i okova vodećih svjetskih proizvođača, zatim izbor boja, vrste kantiranja, debljine materijala, odabira okova, rasporeda polica, vješalica, ladica, ručkica itd. Kuhinje, ugradbeni ormari, predsoblja, komode, kreveti, spavaće i dječije sobe, kancelarijski i kupatilski namještaj itd. su neki od proizvoda koji bi mogli uljepšati vaš dom ili ured – ističu ovi mladi zenički preduzetnici i poručuju da je im je cilj da njihov namještaj traje dugi niz godina, a oni garantuju za svoje proizvode.

Na kraju razgovora ističu da je preporuka za klijente da više vjeruju majstorima koji izrađuju namještaj po mjeri jer iskustvo i tehničke mogućnosti izrade namještaja su jedno, a želje nešto sasvim drugo.

S.T.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.