NavMenu

Prointeru odobreno preuzimanje Kaldere

Izvor: Indikator Utorak, 14.07.2020. 08:21
Komentari
Podeli
Konkurencijsko vijeće BiH ocijenilo je dopuštenom koncentraciju na tržištu proizvodnje uređaja za distribuciju i kontrolu električne energije na području Bosne i Hercegovine koja nastaje sticanjem kontrole kompanije Prointer ITSS iz Banjaluke nad preduzećem Kaldera company iz Laktaša, kupovinom vlasničkog paketa.

Koncentracija je odobrena krajem aprila ove godine, a objavljena je u najnovijem Službenom listu BiH.

- Konkurencijsko vijeće je pri ocjeni dopuštenosti koncentracije imalo u vidu da, prema navodima iz prijave, Prointer ITSS do sada nije direktno niti indirektno putem drugih pravnih lica učestvovao na tržištu proizvodnje uređaja za distribuciju i kontrolu električne energije te samim tim nema ostvaren ni tržišni udio. Slijedom navedenog proizilazi da neće doći do promjene tržišnih udjela učesnika na tržištu proizvodnje uređaja za distribuciju i kontrolu električne energije u Bosni i Hercegovini - navodi se u rješenju Konkurencijskog vijeća.

Iz dvije kompanije je u medijskim izjavama rečeno da Prointer ITSS preuzima 65% vlasništva u Kalderi.

Prije koncentracije 100-postotni vlasnik Kaldere bio je Milenko Čičić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.