NavMenu

Na sajmu "Brand Fair" nagrada "Prijedorčanki" za novu brand ideju: "Gazdina rakija" prepoznata kao najbolja

Izvor: eKapija Četvrtak, 18.02.2010. 11:01
Komentari
Podeli

Proizvod "Gazdina rakija", preduzeća "Prijedorčanka" Prijedor nagrađen je za najbolju novu brend ideju na šestom Sajmu brendova "Brand Fair", koji je od 11. do 13. februara održan na Beogradskom sajmu.

Izvršna direktorica preduzeća Ljiljana Vukelić rekla je da je brend "Gazdina rakija" startao u martu prošle godine te da im ova nagrada znači puno s ozbirom na konkurenciju na Sajmu.

Ovo preduzeće proizvodi, podsjetila je, osam vrsta "Gazdine rakije" i od ranije plasira na srbijansko tržište, a uskoro, vjerovatno od aprila, očekuje se i njena prodaja na bh. prostoru.

"Kompanija Prijedorčanka je u svom naslijedstvu imala dugoročnu misiju koja nalaže da se osloni na tradiciju. Graditi novo na ideologijama tradicije, nije nimalo lak zadatak, čak i kad bi zadatak bio samo da održimo kulturološke vrijednosti, a kamoli da dajemo svoj doprinos unapređenju i prilagođavanju istih modernim svjetskim dešavanjima. Tako da, po meni kreiranje brenda "Gazdina rakija" je misija od šireg značaja. Svom svojom snagom željela sam da se pokrene brend koji će na pravi način predstaviti i našu kompaniju i ovo jedinstveno podneblje na kojem je kompanija Prijedorčanka nastala i iznikla", kazala je Vukelić za eKapija.ba.

Gazdina rakija nije slučajno ime za brend. Kompanija Prijedorčanka s jedne strane svoje kvalitetne proizvode, a specijalno destilate, prodaje najpoznatijim proizvođačima alkoholnih pića u regionu, a ono najbolje čuva za sebe.

"Brand Fair smo odabrali za svoju promociju s razlogom. Mišljenja smo da je ova manifestacija najznačajnija u jugoistočnoj evropi za promociju i pozicioniranje jednog brenda ne Samo u Srbiji već i u širem regionu. Nagrada ili priznanje koje je Prijedorčanka dobila nas je veoma iznenadila i obradovala. Nagrada koja nam je uručena tim povodom pojašnjava da je "Gazdina rakija" prepoznata kao najbolja nova ideja među brendovima, sa svojim proizvodom Gazdina limited Drenja, koje ima jedinstveno pakovanje", dodala je ona.

Nagrada je značajnija samim tim što je dobijena u vrlo jakoj konkurenciji pored novih svjetskih ideja kao što je Mc Cafee od McDonalnds-a te Windows 7 od Microstofta. Stručni žiri je samo verifikovao ono što su šira javnost posjetitelji putem interneta i publika na samoj manifestaciji prepoznali.

Inače, rakija se smatra nacionalnim pićem i sama po sebi tako se deklariše na svim svjetskim tržištima, a "Gazdina rakija" je brend koji tu kvalifikaciju mora opravdati.

S druge strane u fazi privatizacije ove kompanije nova uprava i vlasnici nisu unijeli samo novac, već vrijednosti porodičnog domaćinskog poslovanja i svoj lični imidž.

"Zaključno s tim i moja misija je da vrlo brzo tržište sazna ko Gazduje vrhunskim kvalitetom prirodnih voćnih rakija u regionu", zaključila je Vukelić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.