NavMenu

Kreće druga faza projekta Energetska efikasnost u RS - Biće utopljeno oko 40 javnih objekata

Izvor: Glas Srpske Ponedjeljak, 13.07.2020. 13:54
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Kuchina/shutterstock.com)Ilustracija
Ministar za prostorno uređenje, građevinarsto i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić rekla je u intervjuu Srni da ove godine počinje druga faza jednog od najznačajnijih projekata Energetska efikasnost u okviru koje će energetski biti utopljeno oko 40 javnih objekata u Srpskoj.

- U drugoj fazi, koja počinje ove godine i trajaće do 2023. godine, energetska obnova biće urađena na oko 40 javnih objekata u Srpskoj, a prioritet će imati one opštine i gradovi koji nisu bili obuhvaćeni u prvoj fazi projekta - rekla je Golić.

Ona očekuje da uskoro počne energetska obnova dvije osnovne škole u Banjaluci Branko Ćopić i Jovan Jovanović Zmaj, dva vrtića Naša djeca i Neven i Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci.

- U periodu kada je bilo ograničeno kretanje i kada su na snazi bile jače mjere zabrane, rađeni su energetski pregledi, sprovođene procedure javnih nabavki, odnosno rađeni poslovi koji su omogućili da se čim prije krene u građevinske radove - pojasnila je Golić.

Ona je podsjetila da su u prvoj fazi ovog projekta, koja je trajala od 2015. do 2019. godine u više od 20 opština i gradova u Srpskoj, obnovljena 33 javna objekta, za šta je izdvojeno oko 20 mil KM.

Golić je napomenula da će ministarstvo ostvariti sve ono što je planirano za ovu godinu, uprkos otežavajućim okolnostima, izazvanim epidemijom virusa korona.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Tehnički remont Bratunac planira da razvije softver za dronove

Kompanija Tehnički remont Bratunac (TRB) planira da razvije softverske algoritme koji se koriste za upravljanje dronovima. Dronovi koji se koriste u vojne svrhe su ovih dana nakratko dospjeli u fokus javnosti nakon što je ministar odbrane u Savjetu ministara BiH Zukan Helez izjavio da će namjenska industrija u BiH proizvoditi dronove "samoubice". Direktor TRB-a iz Bratunca Slaven Ristić, komentarišući Helezovu izjavu, rekao je da

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.