Izvor: Glas Srpske | Ponedjeljak, 13.07.2020.| 13:54
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Kreće druga faza projekta Energetska efikasnost u RS - Biće utopljeno oko 40 javnih objekata

Ilustracija (Foto: Kuchina/shutterstock.com)
Ministar za prostorno uređenje, građevinarsto i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić rekla je u intervjuu Srni da ove godine počinje druga faza jednog od najznačajnijih projekata Energetska efikasnost u okviru koje će energetski biti utopljeno oko 40 javnih objekata u Srpskoj.

- U drugoj fazi, koja počinje ove godine i trajaće do 2023. godine, energetska obnova biće urađena na oko 40 javnih objekata u Srpskoj, a prioritet će imati one opštine i gradovi koji nisu bili obuhvaćeni u prvoj fazi projekta - rekla je Golić.

Ona očekuje da uskoro počne energetska obnova dvije osnovne škole u Banjaluci Branko Ćopić i Jovan Jovanović Zmaj, dva vrtića Naša djeca i Neven i Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci.

- U periodu kada je bilo ograničeno kretanje i kada su na snazi bile jače mjere zabrane, rađeni su energetski pregledi, sprovođene procedure javnih nabavki, odnosno rađeni poslovi koji su omogućili da se čim prije krene u građevinske radove - pojasnila je Golić.

Ona je podsjetila da su u prvoj fazi ovog projekta, koja je trajala od 2015. do 2019. godine u više od 20 opština i gradova u Srpskoj, obnovljena 33 javna objekta, za šta je izdvojeno oko 20 mil KM.

Golić je napomenula da će ministarstvo ostvariti sve ono što je planirano za ovu godinu, uprkos otežavajućim okolnostima, izazvanim epidemijom virusa korona.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.