NavMenu

Strah investitora obara berzanske indekse

Izvor: B92/Seebiz Nedjelja, 12.07.2020. 09:44
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Rawpixel/shutterstock.com)Ilustracija
Strah investitora od još jednog kruga zatvaranja privrede zbog rasta broja zaraženih kovidom-19 u četvrtak je na Vol Stritu spustio Dau Džouns (Dow Jones) i S&P index. Nasdak je, ipak, dosegnuo novi rekordni nivo.

Dau Džouns indeks pao je 360,64 bodova ili 1,38%, na 25.706 bodova, a S&P 500 indeks je izgubio 0,56% vrednosti, završivši trgovanje na 3.152 boda, prenosi Seebiz.

Istovremeno, tehnološki Nasdak ojačao je 0,53% , na 10.547 bodova - novi rekordni nivo, potpomognut skokom cijena akcija kompanija Amazon, Microsoft i Apple.

SAD su u srijedu zabilležile rekordnih više od 60.000 novozaraženih kovidom-19 u, pri čemu je na Floridi i u Teksasu zabeležen dosad najveći broj umrlih od te bolesti u jednom danu.

Investitori svoj fokus usmjeravaju i prema sezoni objave poslovnih rezultata kompanija. Očekuje se da će 500 kompanija čije su akcije sadržane u S&P indeks izvjestiti za drugo tromjesečje o najvećem padu svoje zarade još od finansijske krize 2008. godine, prognoza je Refinitiva.


A da imaju razloga za zabrinutost ukazuje objava Volgrin buts alajansa (Walgreens Boots Alliance) kako je u drugom tromjesečju poslovao s gubitkom u odnosu na godinu ranije, pogođen troškovima poremećaja u poslovanju zbog Covida-19 od čak dvije milijarde dolara u svojoj britanskoj ispostavi.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.