Izvor: eKapija | Nedjelja, 12.07.2020.| 08:56
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Jahorinski zabavni park apsolutni hit u regionu

(Foto: OC Jahorina)
Ljetnja sezona 2020. godine, usljed pandemije, potpuno je drugačija od onih na koje smo do sada navikli. Mnogi su plažu zamijenili planinom, a da sadržaja ne nedostaje na nekim od najljepših regionalnih planina, potvrdio je i direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić:

- Letnja sezona na Jahorini otvorena je krajem mjeseca juna i već bilježi odlične rezultate ali i veliko interesovanje posjetilaca. U prvim danima rada ostvareno je gotovo 4.000 vožnji a promet je dostigao gotovo 30.000 KM, što je četiri puta više nego prošle godine. Jahorina je uz najduži planinski bob u regionu, panoramsku vožnju žičarom, ljetnje sankanje i Xraycer vožnje postala domaćin adrenalinskim atrakcijama Tower, Loopster i Skydive. Radi se o atrakcijama koje je moguće vidjeti samo u velikim zabavnim parkovima poput Disneyland-a - kaže Ljevnaić.

Kako je istakao, najpopularnija na olimpijskoj ljepotici ove godine je Vučkoland karta koja pruža cjelodnevnu zabavu za djecu i odrasle a podrazumijeva korištenje svih ljetnjih sadržaja uključujući i nove adrenalinske atrakcije. Nakon adrenalinskih iskustava, posjetioci rado biraju odmor u Olimpijskom baru sa najkvalitetnijom hranom, najraznovrsnijom ponudom napitaka i velikom terasom sa pogledom na jezero. Za sve one koji ovog ljeta koriste sadržaje Olimpijskog centra Jahorina obezbijeđen je popust od 30% na usluge Olimpijskog Bara.

Osim ljubiteljima aktivnog odmora i prirode, Jahorina je postala jedno od omiljenih mjesta i za investitore koji sve češće odlučuju da ulažu novac upravo na ovoj olimpijskoj planini. Trenutno se na Jahorini grade novi objekti na 15 lokacija koje se prostiru na 96.200 m2 uključujući i rekonstrkuciju hotela Rajska Dolina, a u narednom periodu u planu je započinjanje radova na još tri objekta. Radi se o objektima veličine od 2.000 m2, pa sve do 75.000 m2 koji će obezbijediti mnoga radna mjesta za ljude iz cijelog regiona. Uprkos velikim infrastrukturnim radovima i modernizaciji planinskog centra, Jahorina i je dalje zadržala svoj Olimpijski duh i posjetioci često biraju šetnje planinskim stazama i užitak u neprevaziđenim panoramskim prizorima netaktnute prirode i pogledu na okolne planine.

U toku ljetnje sezone svi sadržaji ovog centra su u pogonu svakog dana od 10 do 17 časova. Svake subote je moguća i noćna vožnja šestosjedom i planinskim bobom u terminu od 20:00 do 22:00 časa, što je novitet od ove sezone.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.