Izvor: eKapija | Petak, 10.07.2020.| 09:14
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Damiru Džumhuru uručeno pismo namjere i idejni projekat teniskog centra na Betaniji

(Foto: sa-c.net)
Načelnik sarajevske Općine Centar Nedžad Ajnadžić uručio je u četvrtak, 9. jula, teniseru Damiru Džumhuru pismo namjere o izgradnji novog teniskog centra na prostoru parka na Betaniji zajedno sa idejnim projektom.

U ovom pismu se načelnik Ajnadžić zahvalio Džumhuru na predstavljanju BiH u najboljem svjetlu u svijetu i žaljenje zbog odgode egzibicionog meča sa Novakom Đokovićem za koji je Općina Centar dala punu podršku u organizaciji.

- I danas želim istaknuti činjenicu da Općina Centar snažno podržava razvoj teniskog sporta, modernizirajući teniske terene na lokalitetu sportskog kompleksa Koševa, te pružajući šansu mladoj generaciji da se pod stručnim nadzorom i najpovoljnijim uslovima bave ovim sportom. Općina Centar intenzivno radi na daljnjem razvoju ovog sporta. U tom smislu pripremamo plansku dokumentaciju za izgradnju najmodernijeg teniskog centra na lokalitetu Betanije u najvećoj gradskoj zelenoj rekreativnoj zoni. Našem najboljem teniseru Damiru Džumhuru predlažem da razmotri mogućnost eventualnog zajedničkog rada na realizaciji ovog projekta, bez pretenzija ili namjere da u ovom trenutku govorimo o mogućim modelima realizacije ovog projekta, a u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima i planskim dokumentima. U prilog ovom pismu dostavljam i plansku dokumentaciju kojom je predviđena izgradnja centra i ostavljamo mogućnost da se u roku od 30 dana izjasnite o navedenom prijedlogu - stoji u uručenom pismu namjere.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.