NavMenu

Gorenje osniva istraživačko-razvojni centar u Velenju

Izvor: eKapija Petak, 10.07.2020. 11:50
Komentari
Podeli
Proizvođač kućnih aparata Hisense Gorenje odlučio je da osnuje globalni istraživačko-razvojni centar za kuhinjske aparate i mašine za posuđa za cjelokupnu Hisense grupu u Velenju u Sloveniji.

- To znači da će interni razvojni tim biti zadužen za cjelokupni razvoj tehnologije i uređaja - saopštila je kompanija, prenosi slovenačka agencija STA, konstatujući da je to važan korak, jer je do prošle godine Hisense Gorenje samo razvijalo proizvode za fabrike u Evropi. Izvršni potpredsjednik za istraživanje i razvoj u Gorenju, Boštjan Pečnik, napomenuo je da kompanija ima pristup naprednoj tehnologiji pametnih uređaja kao deo grupe Hisense i da će takođe tražiti "nove mlade tehničke talente".

Hisense Europe zapošljava oko 360 stručnjaka za istraživanje i razvoj, od čega 290 u Sloveniji.

Ipak, kineski vlasnici Gorenja najavili su otpuštanje u aprilu.

Početkom juna otpušteno je 46 zaposlenih iz kompanije Hisense Gorenje Europe iz Ljubljane, ali najviše otpuštanja planirano je u proizvodnji u Velenju, gde bi više od 300 ljudi trebalo da ostane bez posla.

Konačna brojka trebalo bi da bude poznata sledeće nedjelje.

Ipak, Hisense je u junu odlučio da pokrene proizvodnju televizora u svojim proizvodnim pogonima u Velenju. Proizvodnja TV-a trebalo bi da počne početkom 2021. godine, tako da bi dio otpuštenih radnika mogao da bude zaposlen tamo, piše STA.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.