NavMenu

Zatvara se hotel Novotel Bristol u Sarajevu

Izvor: Capital Četvrtak, 09.07.2020. 15:20
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Paul Velgos/shutterstock.com)Ilustracija
Hotel Novotel Bristol u Sarajevu od 8. jula privremeno zatvara vrata za goste, saznaje Klix.ba. Razlog je teška ekonomska situacija izazvana pandemijom koronavirusa.

Hotel će biti zatvoren sve dok se ne popravi poslovna klima odnosno dok ne dođe do povećanja broja gostiju.

Kako prenosi ovaj sarajevski portal sve rezervacije noćenja, konferencije i ostalo što je bilo planirano u narednom periodu u hotelu Novotel Bristol se prebacuje na Swissotel koji se nalazi na Marijin Dvoru, a koji je u sestrinskoj grupaciji sa Novotelom.

Prema nezvaničnim informacijama trenutna odluka menadžmenta jeste da neće biti otpuštanja radnika koji imaju ugovore na neodređeno. Do kada će hotel ostati zaključan za goste, a radnici na čekanju, znaće se u narednom periodu.


Zatvorene granice BiH za strane turiste direktno su utjecale sve grane privrede, a posebno na hotelijere i turističke radnike koji su jednostanvo ostali bez klijenata.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.