Izvor: Indikator | Petak, 10.07.2020.| 08:29
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U pripremi novi globalni standard kartičnih plaćanja - Click to Pay

(Foto: Webaroo/unsplash)
American Express, Visa, Mastercard i Discover trebalo bi da predstave globalni internetski standard Click to Pay, nakon što je od lansiranja 2019. godine pristupilo 10.000 trgovaca u SAD-u.

Glavne šeme kartica su tehnička priprema za globalno širenje Click to Pay - zasnovano na industrijskom standardu EMV Secure Remote Commerce - u dodatnim geografskim područjima, uključujući Australiju, Brazil, Kanadu, Hong Kong, Irsku, Kuvajt, Maleziju, Meksiko, Novi Zeland, Katar, Saudijsku Arabiju, Singapur, Ujedinjene Arapske Emirate i Veliku Britaniju, a slijede ih i druga.

Glavni pružatelji usluga platnog prometa, pristupnici i kupci širom ekosistema također su uključeni u inicijativu, uključujući ACI Worldwide, Aurus, Blackbaud, BlueSnap, Braintree, Cybersource, Global Payments, Mastercard Payment Gateway Services i Square.

Click to Pay ima za cilj olakšati kupnju putem interneta potrošačima zamjenom univerzalnog načina plaćanja s ulaskom koje oduzima puno vremena i dugotrajnim unosom brojeva i podataka o ličnom računu pri odjavi.

Za trgovce se očekuje da će jedinstveni virtualni terminal za sve marke kartica pomoći u smanjenju trvenja na blagajni i dovesti do smanjenja napuštanja kupovine.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.