Izvor: eKapija | Srijeda, 08.07.2020.| 15:13
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Na olimpijskoj planini u toku investicioni ciklus vrijedan 250 mil KM - Uskoro kreće izgradnja hotela Jahorina

Budući izgled hotela Jahorina (Foto: YouTube/screenshot)
Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina Nedeljko Elek rekao je juče, 7. jula, na okruglom stolu o temi "Kako održati poslovanje u otežanim uslovima izazvanim virusom korona", da se u ovom trenutku na olimpijskoj planini investira više od 250 mil KM, što je čini najvećim gradilištem u regionu.

- Za nas je važno da je Vlada RS prepoznala da ovdje mora da se nastavi investicioni ciklus - istakao je Elek, te dodao da Vlada Srpske u ovom trenutki investira u Jahorinu 99 mil KM.

Prema njegovim riječima, uskoro počinje projekat izgradnje hotela Jahorina vrijedan 120 mil KM.

Elek je rekao da je u Olimpijski centar iz EU stigla oprema za ljetne sadržaje, a sa njom i inženjeri, te zahvalio nadležnim institucijama u Republici Srpskoj koje su sve to omogućile.

On je rekao da je epidemija virusa korona izazvala velike probleme u turizmu u cijelom svijetu, te da toga nije bila pošteđena ni Jahorina, prenose Nezavisne.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je Jahorina veliki investicioni prostor u koji ulažu privatni investitori, ali i Vlada Republike Srpske, sa stanovišta podrške izgradnji vertikalnih i horizontalnih komunikacija.

- Uskoro počinje kompletna rekonstrukcija magistralnog puta od Pala do planine i to će učiniti komunikaciju daleko boljom - rekao je Dodik novinarima, podsjetivši da je završen dio od Lukavice prema Triangli.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.