NavMenu

Počeo projekat koji će oživjeti Bjelopavlićku ravnicu - Gradnja bulevara od Podgorice do Danilovgrada vrijedna 24 mil EUR

Izvor: eKapija Srijeda, 08.07.2020. 14:42
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Bertold Werkmann/shutterstock.com)Ilustracija
Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, direktor Uprave za saobraćaj Savo Parača, gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković i predsjednika Opštine Danilovgrad Zorica Kovačević obilježili su početak izgradnje bulevara od Podgorice do Danilovgrada.

Vrijednost izgradnje 15 kilometara dugog bulevara je 24 mil EUR, a rok za izgradnju je dvije godine. Izvođač radova je podgorička firma Bemax.

- Ovaj projekat je novi kvalitet za građane Podgorice i Danilovgrada. Ne samo što će ljudi komforno putovati, nego što će istovremeno čitava Bjelopavlićka ravnica oživjeti, a ova saobraćajnica dati podsticaj lokalnoj ekonomiji - rekao je predsjednik Marković i dodao da je bulevar projektovan po najvećim standardima, vodeći računa i o zaštiti životne sredine.

Direktor Uprave za saobraćaj je precizirao da će budući bulevar, od Komanskog mosta do Danilovgrada, imati četiri trake, velika široka razdjelna ostrva, trotoare na izlasku iz gradova, te da će cijelom trasom biti savremena rasvjeta.

- Dobili smo izvođača, crnogorsku podgoričku kompaniju Bemaks, koji nam je dodatno garancija uspješnog izvođenja radova. Siguran sam da će rokovi, koji su dvije godine, biti ispoštovani, o kvalitetu ne treba ni razgovarati. Tako da ćemo nadam se svi svjedočiti jednoj vrhunskoj saobraćajnici u ovim teškim vremenima - kazao je Parača i dodao da su sredstva za izgradnju obezbijeđena preko Evropske banke za obnovu i razvoj.

Veliki infrastrukturni projekti širom Crne Gore

Parača je kazao da se preko EBRD-a finansira izgradnja još dva značajna projekta - gradnja saobraćajnice od Rožaja do granice sa Srbijom u dužini od 20 kilometara i izgradnja bulevara od Jaza do Tivta koji će biti 16 kilometara.

Gradonačelnik Podorice Igor Vuković je rekao da Glavni grad priprema teren za realizaciju još jedne investicije koja će se nadovezati na ovu, a to je izgradnja Bulevara u Gornjoj Gorici od Komanskog mosta do kružnog toka gdje se razdvajaju nikšićki i cetinjski put. On je iskazao očekivanje da će radovi na tom bulevaru i ovom čija je gradnja danas počela biti istovremeno završeni.

- Nedavno smo raspisali i tender za izgradnju nedostajućeg bulevara na Zlatici kao i dva nova bulevara na Starom aerodromu - rekao je gradonačelnik i partnerstvo sa Vladom i nadležnim upravama za saobraćaj i javne radove ocijenio izvanrednim.

Predsjednica opštine Danilovgrad je kazala da će narednih dana početi još jednu saobraćajnicu – rekonstrukciju Martinićkog puta u dužini 9,6 kilometara, vrijednosti 3 mil EUR. Podsjetila je i da se rekonstriše stari put od Podgorice do Danilovgrada.

- Radovaćemo se i početku rekonstrukcije hotela Zeta, a mislim do kraja godine biće gotov i glavni projekat rekonstrukcije Glave Zete što opet nama stvara mogućnost da nam prosjek nezaposlenosti i dalje bude manji nego na državnom prosjeku - rekla je Kovačević.

Najavila je i da će komapanija Voli 30. avgusta početi sa radom, i da će zaposliti blizu 80 ljudi, što je investicija od preko 5 mil EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.