NavMenu

Agencija za poštanski promet ukinula licencu zvorničkoj firmi AKS

Izvor: Indikator Srijeda, 08.07.2020. 08:34
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Africa Studio/shutterstock.com)Ilustracija
Agencija za poštanski promet Bosne i Hercegovine ukinula je poštanskom operateru AKS iz Zvornik licencu za obavljanje poštanskih usluga.

AKS iz Zvornika je Agenciji 11. juna 2020. podnio zahtjev za ukidanje licence i u zahtjevu naveo da kurirske usluge ne obavlja od 20. maja 2020. godine.

Kako su mediji ranije izvjestili, firma AKS obustavila je poslovanje sredinom maja, dok su njihova skladišta ispražnjena, a kuriri dobili otkaz. Određeni broj vozila lizing kuće koja je koristilo društvo AKS preuzela je kompanija X express.

AKS je dobio licencu za obavljanje poštanskih usluga u maju 2018. godine na period od četiri godine.

Agencija za poštanski promet kao datum ukidanja licence utvrdila je 11. jul 2020. godine, odnosno nije mogla uvažiti zahtjev poštanskog operatera u dijelu da je kurirske usluge prestao obavljati sa 20. maja, "jer zbog interesa i zaštite korisnika poštanskih usluga, Pravilnik ne poznaje retroaktivnu odjavu licence za obavljanje poštanskih usluga".

- Za rješavanje predmetnog zahtjeva od značaja je napomenuti da se prilikom izdavanja rješenja - licence za obavljanje kurirskih usluga kao sastavni dio licence izdaju i Uvjeti za obavljanje kurirskih usluga kojim su bliže određeni uvjeti kojih se korisnik licence mora pridržavati, a koji su propisani Pravilnikom. Nakon provedenog postupka i obrade samog zahtjeva Agencija je isti utvrdila osnovanim, s obzirom da vlasnik licence ima pravo, pod propisanim uvjetima, u bilo kojem trenutku odjaviti korištenje licence - navodi Agencija u rješenju i dodaje kako je saglasno tome udovoljila zahtjevu društva AKS.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.