NavMenu

PK USK potpisala sporazum o saradnji sa Udruženjem poduzetnika Velika Kladuša - Prvi cilj parafiskalno rasterećenje

Izvor: eKapija Utorak, 07.07.2020. 10:38
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: PORTRAIT IMAGES ASIA BY NONWARIT/shutterstock.com)Ilustracija
Privredna komora Unsko-sanskog kantona potpisala je u ponedjeljak, 6. jula, sporazum o suradnji s Udruženjem poduzetnika Velika Kladuša. Sporazum su potpisali Enes Ružnić, predsjednik Komore i Ibrahim Đedović, predsjednik Udruženja.

Kako je saopšteno iz PK USK, potpisivanjem sporazuma o suradnji ove dvije instutucije žele udružiti snage kako zajednički radile za dobrobit privrednika Unsko-sanskog kantona. Između niza aktivnosti koje se planiraju u budućem periodu, istaknut je projekat od velike važnosti za privredu, a radi se o identificiranju parafiskalnih nameta po općinama i gradovima USK, kako bi se krenulo u procedure parafiskalnog rasterećenja privrede.

Na potpisivanju su prisustvovali i članovi Upravnog odbora Udruženja poduzetnika Velika Kladuša i predstavnica Razvojne agencije USK.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Finansije

Evo gdje 0,001% najbogatijih ulaže svoj novac

Ultra bogati uz sav novac žive drugačije od ostatka svijeta, pa i njihove strategije ulaganja izgledaju znatno drugačije od portfelja prosječnog investitora. - Iako ne postoji zvaničan prag za ulazak u klub 0,001% najbogatijih, centimilioneri ili pojedinci sa ukupnom neto vrijednošću od preko 100 mil USD dovoljno su bogati da bi bili dio ovog kluba - smatra Kevin Teng, izvršni direktor VRISE Wealth Management Singapura,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.