NavMenu

Otvorena sezona čarter letova iz BiH - Veliko interesovanje za Antaliju

Izvor: Indikator Utorak, 07.07.2020. 08:21
Komentari
Podeli
(Foto: Perfect Gui/shutterstock.com)
Otvorena je sezona čarter letova za ljetovanje u turskoj Antaliji, a sudeći prema izvještajima interesovanje je veliko, izvještava Indikator.ba.

Turistička agencija Kon Tiki krenula je u nedjelju, 5. jula sa prvim čarter letovima iz Banjaluke za Tursku, a zbog velikog interesovanja proširila je kapacitete ovogodišnjih letova.

Nakon što je avion sa 144 mjesta popunjen rezervacijama, Kon Tiki je omogućio da putnici sa banjalučkog aerodroma na 11-dnevne all inclusive aranžmane lete još većim avionom sa 174 mjesta.

Sa Međuanrodnog aerodroma Tuzla letovi za Antaliju kreću od 7. jula a interesovanje je takođe veliko. Letovi će se se odvijati utorkom i petkom.

- Što se tiče ulaska naših državljana u Tursku ne postoje putničke restrikcije - istakla je Edina Šišić, rukovodilac Sektora saobraćaja i usluga u zračnom prometu Međunarodnog aerodroma Tuzla.

Kako bi u uslovima pandemije oživjela turizam koji je jedna od glavnih privrednih grana, Turska je pokrenula "program certificiranja zdravog turizma". Hoteli, aerodromi, aviokompanije, ugostiteljski objekti i smještaji bit će provjeravani kako bi se osiguralo da rade u skladu s higijenskim i sigurnosnim zahtjevima.

Program pokriva sve aspekte iskustva putovanja, od letova i aerodroma, do transfera, hotela i restorana.

Takođe, od 1. jula aviokompanije, turoperatori i druga online tržišta prodaju pakete osiguranja koji pokrivaju troškove liječenja do 7.000 EUR za zdravstveno osifuranje koje su putnici kupili u iznosu od 15, 19 i 23 EUR.

Iako, Turska ulaže napore da privuče turiste, prošle sedmice stigao je težak udarac iz Europske unije koja je isključila ovu zemlju na razmeđu dva kontinenta iz "sigurnog popisa" zemalja za koje Europska unija može savjetovati tzv. nebitna putovanja.

Zapadni mediji navode da postoje sumnje i predstavnika turskog udruženja ljekara da zemlja možda još uvijek nije koronavirus stavila pod kontrolu. Novi svakodnevni slučajevi zaraze i dalje se evidentiraju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.