NavMenu

Sirovina u Rafineriju ulja Modriča nakon šest godina ponovo stiže željeznicom

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 06.07.2020. 15:13
Komentari
Podeli
(Foto: Optima Grupa)
Rafinerija ulja Modriča obnovila je saobraćajnu infrastrukturu, te omogućila snabdjevanje sirovinom Rafinerije putem željezničkog teretnog saobraćaja. Tako se nakon šest godina, u Rafineriju ulja Modriča sirovina ponovo doprema željezničkim putem. Na taj način obezbijeđen je kontinuitet snabdijevanja kvalitetnim sirovinama, što dalje rafineriji daje značajnu konkurentsku prednost te pozitivno utiče na dugoročnost proizvodnje, saopšteno je iz Optima Grupe.

U naredna dva mjeseca svakih 10 dana u Modriču će putem željezničkog sabraćaja biti dopremana sirovina u 20 teretnih vagona, nakon toga svi rezervoarni kapaciteti rafinerije biće u potpunosti popunjeni.

Proizvodi Rafinerije ulja Modriča, najveće kompanije u regiji koja se bavi proizvodnjom motornih ulja, maziva i funkcionalnih tekućina, sačuvali su svoju poziciju na tržištima zahvaljujući kvalitetu koji odgovara specifikacijama, certifikatima i approval-ima (odobrenjima) vodećih svjetskih proizvođača automobila. Posljednja u nizu potvrda kvalitete proizvoda Rafinerije ulja Modriča stigla je i od Mercedes-Benza. Naime, njemački gigant sa pet "approvela" preporučuje korištenje ulja iz Modriče u svojim motorima posljednje generacije.

Na dugoj listi proizvođača motora koji preporučuju korištenje proizvoda iz Rafinerije ulja Modriča uz Mercedes-Benz, su i BMW, Volkswagen i Opel iz putničkog programa vozila te iz komercijalnog i namjenskog programa Volvo, Renault, Man, Mack, Scania, Cummins, Caterpilar, Deutz i Global. Ovim odobrenjima se potvrđuje kvalitet proizvoda kao i kvalitet ispitivanja provedenih u Ispitnoj laboratoriji RUM-a, ali i daje preporuka za korištenje proizvoda u određenim tipovima vozila i motora.

Proizvodi Rafinerije ulja Modriča prvi su izbor potrošača na domaćem tržištu, a izvozom pokrivaju velika evropska i svjetska tržišta od Njemačke, Slovenije i Hrvatske, preko Mađarske, Srbije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Albanije i Rumunije, Slovačke, pa do Grčke, Ukrajine, Rusije i Vijetnama. Regionalno tržište Hrvatske dodatno je obezbjeđeno prepoznatljivim brendovima ulja i maziva proizvedenim u Rafineriji ulja Modriča kroz saradnju sa novim partnerom Croduxom preko kojeg se vrši plasman proizvoda. Novina proizašla iz ove poslovne saradnje je i da Modrička Rafinerija vrši proizvodnju i punjenje njhovog brenda "Crodux Glass".

Nedavno je razvojno – istraživački tim razvio nov proizvod – "Dezinsept", dezinfikaciono sredstvo, namjenjeno za tehničku dezinfekciju i čišćenje radnih površina. Prve proizvedene količine novog proizvoda "Dezinsept" Rafinerija je donirala Republičkom štabu za vanredne situacije u cilju suzbijanja širenja korona virusa. Inače, ovo je 251 proizvod iz palete proizvoda Rafinerije ulja Modriča.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.