Izvor: BHRT | Ponedjeljak, 06.07.2020.| 15:25
Izdvojite članak Odštampajte vijest

FERK donio odluku o referentnoj cijeni električne energije

(Foto: Vereshchagin Dmitry/shutterstock.com )
Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine – FERK donijela je prošle sedmice odluku prema kojoj referentna cijena električne energije iznosi 0,112211 KM/kWh (11,2211 feninga/kWh).

Riječ je o otkupnoj cijeni električne energije iz postrojenja koja koriste obnovljive izvore i kogeneraciju čija se proizvodnja ne potiče i koristi se za utvrđivanje naknada koje se plaćaju za obnovljive izvore energije (OIE). Odluka stupa na snagu danom donošenja, a primjenjuje se od 1. sepmtebra 2020. godine, priopćeno je iz FERK-a.

Nakon utvrđene referentne cijene FERK je pripremio izračun i tarifnih koeficijenata, odnosno zajamčenih otkupnih cijena električne energije, s obzirom da se zajamčene otkupne cijene izračunavaju tako da se odgovarajući tarifni koeficijenti pomnože s referentnom cijenom. Suglasnost na zajamčene otkupne cijene električne energije, pripremljene od FERK-a, na prijedlog Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije daje Vlada Federacije Bosne i Hercegovine.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.