Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 06.07.2020.| 15:26
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Neupitna izgradnja studentskih domova u Istočnom Sarajevu - U planu i nova zgrada rektorata i Muzičke akademije

(Foto: Matej Kastelic/shutterstock.com)
Ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević rekao je u petak, 3. jula, da se neće odustati od izgradnje studentskih domova u Istočnom Sarajevu, te da postoji plan da se izgradi i nova zgrada rektorata i Muzičke akademije, prenosi portal Palelive.

- Cijela ova situacija sa panemijom virusa korona znatno je usporila dinamiku i Ministarstva i Vlade kada je riječ o redovnim aktivnostima. Mi smo, u jednom režimu Republičkog štaba za vanredne situacije, morali više da djelujemo, nego da se bavimo ovim pitanjima koja smo započeli, ali od izgradnje nećemo odustati - rekao je Rajčević nakon sastanka sa rektorom Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milanom Kulićem i prorektorima.

On je naveo da je u petak razgovarao sa rektorom da se planovi prošire i na izgradnju zgrade Rektorata, te izrazio uvjerenje da će radovi uskoro početi, kako bi to pitanje bilo trajno riješeno.

Rajčević je istakao da virus korona nije poremetio kontinuitet akademske godine, te da se Ministarstvo sprema za sve varijante kakva god epidemiološka situacija bila na jesen, dodavši da onlajn nastava, kao princip, postaje dio novih zakonskih rješenja.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.