Izvor: Nezavisne novine | Ponedjeljak, 06.07.2020.| 08:06
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Sanacija puta Trebinje-Ljubinje biće završena do 15. novembra

(Foto: David Tadevosian/shutterstock.com)
Nenad Nešić, direktor Puteva Republike Srpske i ministar saobraćaja i veza ES Đorđe Popović, obišli su sa gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem i direktorom Hercegovina puteva Mišom Šćepanovićem, radove na magistralnom putu Trebinje - Ljubinje, koji se rehabilituje u cijeloj svojoj dužini od oko 60 kilometara.

U pitanju je, kako je istakao Nešić, projekat vrijedan 12,3 mil KM, koji podrazumijeva presvlačenje novog sloja asfalta po postojećoj putnoj komunikaciji, a koji će, iako predviđen da se okonča za 36 mjeseci, biti završen do početka zimske sezone, odnosno, do 15. novembra.

On je najavio da se već naredne sedmice raspisuje tender za izvođenja radova na putu dužine oko 13 kilometara, od Nevesinja do entitetske linije ka Mostaru, vrijednosti oko 3,2 mil KM, a radi se i na projektu puta Nevesinje – Gacko.

U toku iduće sedmice se, kako objašnjava, počinje rješavati i takozvano usko grlo puta Tjentište – Gacko, kod sela Vrba, dok se nova putna dionica radi i od Foče prema Tjentištu, gdje je u toku imovinsko – pravna procedura.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.