NavMenu

U Sarajevu predstavljena lukuzna jahta Derubis 44 Fly proizvedena u BiH - Postignut dogovo o isporuci deset plovila na Karibe

Izvor: NAP Nedjelja, 05.07.2020. 13:51
Komentari
Podeli
Bosanskohercegovačka kompanija Derubis Yachts iz Viteza organizirala je u subotu naveče u Sarajevu svjetsku premijeru novog modela jahte Derubis 44 Fly, koja je u potpunosti proizvedena u Bosni i Hercegovini.

U svečanoj atmosferi, među brojnim gostima i zvanicama, ceremonijalnom otkrivanju broda prisustvovao je i premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić.

- Evo nas na Trgu Bosne i Hercegovine, prisustvujemo promociji bosanskohercegovačkog proizvoda, proizvedenog od strane vrijednih radnika, u potpunosti od domaćih sirovine, sa deset firmi partnera iz cijele BiH, od kojih su tri iz Kantona Sarajevo. Čestitam Denisu i Lejli Kraljević, te svima koji su sudjelovali u ovako jedno važnom projektu - rekao je premijer Nenadić.

Jahta Derubis 44 Fly duga je 14 metara, široka 4,5 metra i visoka 6 metara, a kako je najavljeno iz kompanije Derubis Yachts, biće izložena za javnost na Trgu BiH u Sarajevu do nedjelje uvečer.

Prostire se na tri sprata i pravljena je za boravak deset odraslih osoba, sa četiri spavaonice, četiri kupatila i bazenom.

Proizvodnja se nastavlja dalje. Proizvođač Derubis Yacht sklopio je ugovor o proizvodnji i prodaji deset jahti koje će biti isporučene na Karibe, najveće svjetsko tržište brodova i kruzera. Svakog mjeseca iz brodogradilišta u Vitezu će izlaziti po jedna jahta, izvijestio je NAP.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.