Izvor: NAP | Nedjelja, 05.07.2020.| 13:51
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U Sarajevu predstavljena lukuzna jahta Derubis 44 Fly proizvedena u BiH - Postignut dogovo o isporuci deset plovila na Karibe

Bosanskohercegovačka kompanija Derubis Yachts iz Viteza organizirala je u subotu naveče u Sarajevu svjetsku premijeru novog modela jahte Derubis 44 Fly, koja je u potpunosti proizvedena u Bosni i Hercegovini.

U svečanoj atmosferi, među brojnim gostima i zvanicama, ceremonijalnom otkrivanju broda prisustvovao je i premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić.

- Evo nas na Trgu Bosne i Hercegovine, prisustvujemo promociji bosanskohercegovačkog proizvoda, proizvedenog od strane vrijednih radnika, u potpunosti od domaćih sirovine, sa deset firmi partnera iz cijele BiH, od kojih su tri iz Kantona Sarajevo. Čestitam Denisu i Lejli Kraljević, te svima koji su sudjelovali u ovako jedno važnom projektu - rekao je premijer Nenadić.

Jahta Derubis 44 Fly duga je 14 metara, široka 4,5 metra i visoka 6 metara, a kako je najavljeno iz kompanije Derubis Yachts, biće izložena za javnost na Trgu BiH u Sarajevu do nedjelje uvečer.

Prostire se na tri sprata i pravljena je za boravak deset odraslih osoba, sa četiri spavaonice, četiri kupatila i bazenom.

Proizvodnja se nastavlja dalje. Proizvođač Derubis Yacht sklopio je ugovor o proizvodnji i prodaji deset jahti koje će biti isporučene na Karibe, najveće svjetsko tržište brodova i kruzera. Svakog mjeseca iz brodogradilišta u Vitezu će izlaziti po jedna jahta, izvijestio je NAP.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.