NavMenu

Bijeljinski Orao počeo remont motora za letjelice iz Srbije

Izvor: Glas Srpske Nedjelja, 05.07.2020. 10:29
Komentari
Podeli
(Foto: Orao Bijeljina)
U Akcionarskom društvu za proizvodnju i remont iz Bijeljine počela je realizacija ugovora sa Ministarstvom odbrane Srbije koji je zbog epidemije virusa korona bio odgođen, a prema kojem bi zaposleni u Orlu do kraja godine trebalo da remontuju šest motora za tamošnje letjelice.

Istakla je to za Glas Srpske vršilac dužnosti generalnog direktora Orla Biljana Marković, podsjetivši da je Ministarstvo odbrane Srbije najvažniji partner ovom preduzeću.

- Remont jednog motora je u toku, a taj posao za nas je značajan u svakom, pa i u finansijskom, smislu imajući u vidu činjenicu da je riječ o strateškom partneru našeg preduzeća - rekla je Marković.

Osim početka realizacije godišnjeg ugovora, dodala je, Orao je dobio zeleno svjetlo i za aplikaciju za podizanje tehnoloških mogućnosti za održavanje motora "vajper" koje trenutno rade, a taj projekat trebalo bi takođe da se realizuje sa Ministarstvom odbrane Srbije.

- Osim toga, u avgustu očekujemo saradnju i sa jednim inostranim partnerom za koga bi trebalo da remontujemo dva motora - rekla je Marković.

U bijeljinskom Orlu trenutno je 393 zaposlenih, a u narednom periodu planirano je zapošljavanje hemičara i metalurga.

Posao sa Rusima

Biljana Marković je istakla da pregovori koje su krajem prošle godine započeli sa ruskom kompanijom ODK u cilju dobijanja licenci za remont motora koje koriste borbeni avioni MiG-29 nisu završeni.

- Sve je stalo zbog pandemije virusa korona, tako da sada čekamo da vidimo šta će se dalje dešavati - rekla je Marković.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.