NavMenu

Uskoro formiranje tima za restrukturiranje GRAS-a

Izvor: Klix Petak, 03.07.2020. 12:43
Komentari
Podeli
(Foto: Orhan Cam/shutterstock.com)
Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić, ministar saobraćaja Adi Kalem i ministar finansija Jasmin Halebić održali su sastanak sa predstavnicima KJKP GRAS o temi restruktuiranja ovog preduzeća.

Sastanku su prisustvovali v.d. direktora GRAS-a Almir Ahmetspahić, te rukovodilac Sektora za razvoj Mustafa Mehanović, kao i predstavnici sindikata u ovom preduzeću Amir Muminović i Adnan Himzanija.

Sastanak je inicirao premijer Nenadić kako bi se odredili budući koraci djelovanja radi unapređenja korporativnog upravljanja i efikasnijeg rada ovog preduzeća, za što su interes iskazali svi učesnici sastanka održanog u petak, 3. jula.

Kako je dogovoreno, formirat će se tim predstavnika Vlade i GRAS-a koji će voditi razgovore u vezi sa reorganizacijom i restrukturiranjem ovog preduzeća.

Zajednički je stav da su promjene neminovne, a to su pokazale i analize organizacije i poslovanja ovog preduzeća, sadržane u Programu restruktuiranja koji je izradila Britanska konsultantska kuća PricewaterhouseCoopers (PwC), na zahtjev Vlade KS.

- Plan je da odredimo na koji način ćemo voditi pregovarački proces, ko će sudjelovati u pregovorima, kad oni počinju, kojim redoslijedom ćemo delegirati pitanja, koje dokumente trebamo uzeti u obzir, te kada možemo planirati završetak rada - naveo je premijer Nenadić.

Zatražio je od predstavnika GRAS-a da Vladi dostave spisak članova tima iz ovog preduzeća, kako bi što prije počeli pregovore.

Ministar Kalem je istakao da će se sa upravom preduzeća i predstavnicima sindikata tražiti najbolja rješenja, uz puno uvažavanje prava i interesa uposlenika.

Kazao je da je ovo dio plana usmjerenog ka unapređenju javnog gradskog prijevoza i boljoj usluzi građanima, te da Vlada paralelno radi na tome i kroz realizaciju novih projekata, kao što su obnova tramvajske pruge, te nabavka novih tramvaja i trolejbusa ukupne vrijednosti 65 mil EUR, za koje je u toku tenderska procedura.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.