Izvor: eKapija | Četvrtak, 02.07.2020.| 13:43
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Prof. dr Rifat Škrijelj izabran za rektora Univerziteta u Sarajevu

(Foto: Billion Photos/shutterstock.com)
Izborna sjednica Senata Univerziteta u Sarajevu, kojom je predsjedavao član Senata prof. dr Muhamed Dželilović, dekan Filozofskog fakulteta, održana je u srijedu 1. jula 2020. godine.

U skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju Kantona Sarajevo i Statutom Univerziteta u Sarajevu, za rektora Univerziteta u Sarajevu za mandatni period 2020–2024. godine, izabran je prof. dr Rifat Škrijelj, koji je dobio najveći broj glasova članova Senata Univerziteta u Sarajevu.

Nakon što su usvojeni Izvještaj Komisije za provođenje procedure izbora rektora Univerziteta u Sarajevu za mandatni period 2020–2024. godine i Procedura provođenja glasanja za izbor rektora Univerziteta u Sarajevu, te imenovana Komisija za provođenje procedure glasanja za izbor rektora Univerziteta u Sarajevu, izvršene su usmene prezentacije programa rada kandidata za izbor rektora Univerziteta u Sarajevu za mandatni period 2020–2024. godine.

Drugi mandatni period izabranog rektora Univerziteta u Sarajevu prof. dr Rifata Škrijelja počinje 1. oktobra 2020. godine.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.