NavMenu

Poljoprivrednom klasteru Krajina odobreno kreiranje platforme za prodaju artikala

Izvor: eKapija Četvrtak, 02.07.2020. 15:17
Komentari
Podeli
(Foto: Avatar_023/shutterstock.com)
Poljoprivrednom klasteru Кrajina, IFAD je odobrio sredstva za formiranje internet platforme za prodaju poljoprivrednih proizvoda, rekao je Milovan Ćućić, stručni saradnik u Resoru za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, prenosi sajt Savjetodavna Srpske.

- Na taj način će poljoprivrednici moći prodati višak svojih proizvoda. Cilj klastera jeste da u budućnosti privuče što veći broj članica u svoj krug djelovanja i da im pomaže - izjavio je Ćućić novinarima nakon današnje sjednice Upravnog odbora klastera Кrajina u Mrkonjić Gradu.

On je podsjetio da je klaster osnovan prije godinu dana i da su do sada radili biznis planove.

- Zbog virusa korona čitav razvoj klastera je bio prebačen na pomoć siromašnom stanovništvu. Naš klaster je bio jedan od nosilaca projekta dijeljenja sjetvenih paketa koji su finansirali IFAD i Ministarstvio poljoprivirede - naveo je Ćućić.


Vlasnik firme Prirodno bilje iz Banjaluke Nedeljko Кusturić, koji se proizvodnjom ljekovitog bilja bavi 25 godina, istakao je da je za poljoprivrednike jedino rješenje umrežavanje i udruživanje.

- Treba da međusobno razmjenjujemo informacije i dobra jer se na taj način smanjuju troškovi i obezbjeđuje bolje poslovanje - dodao je Кusturić.

Poljoprivredni klaster Кrajina osnovan je prije godinu dana i u njega su uključeni predstavnici svih sektora iz 12 opština Područne jedinice Banjaluka.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj

Otvoren pogon njemačke kompanije u Laktašima vrijedan 20 mil EUR - U proizvodnji dijelova za vozila zaposleno 600 ljudi

Novi proizvodni pogon kompanije Mahle Electric Drives Bosnia svečano je danas otvoren u Aleksandrovcu kod Laktaša, a vrijednost ove njemačke investicije je oko 20 mil EUR. Presjecanjem vrpce pogon su otvorili predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik Nadzornog odbora grupe Mahle Hajnc Junker, te generalni direktor i direktor operacija poslovne jedinice elektronika

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.