Izvor: eKapija | Četvrtak, 02.07.2020.| 08:22
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Švajcarski biznismen zainteresovan za gradnju sportskog aerodroma u Travniku

Ilustracija (Foto: Jaromir Chalabala/shutterstock.com)
U Travniku je juče, 1. jula, održana prezentacija projekta izgradnje sportskog aerodroma u travničkom mjestu Putićevo.

Potencijalni investitor je Bernard Matošević, biznismen iz Švajcarske, porijeklom iz Središnje Bosne, kazala je Anela Matošević, glasnogovornica projekta, a prenosi radiovitez.ba.

- U ovom trenutku je sve još na idejnom rješenju, ali moram reći kako je ta ideja odlično prihvaćena od strane općine i kantona. Lokacija bi bila negdje između Doca na Lašvi i Nove Bile, još uvijek tražimo pravu parcelu. Aerodrom bi donio mogućnost spuštanja domaćih i stranih pilota isključivo sportskih, malih VIP aviona. Služio bi brzoj komunikaciji, a stajao bi na usluzi zdravstvenom sustavu, policiji, vatrogascima, a nudio bi i taxi letove. Uz pistu bi bilo i dodatnih sadržaja kao što su teren za mini golf, umjetna stijena za penjanje, najveća igraonica za djecu na otvorenom… - kazala je Matošević.

Podrška općine i kantona, kaže travnički načelnik Admir Hadžiemrić, neće biti sporna.

- To je jedna jako dobra investicija i prilika za daljnji razvoj općine, kantona i čitave Središnje Bosne. Aerodrom bi bio investicija našeg domaćeg čovjeka, biznismena koji je pilot i koji je član klubova u Švicarskoj. Svoja iskustva i nove mogućnosti želi prenijeti u svoj rodni kraj, a podrška općine i kantona neće biti sporna - rekao je Hadžiemrić.Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.