Izvor: Indikator | Utorak, 30.06.2020.| 08:38
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Dioničarima Tvornice cementa Kakanj dividenda 1,51 KM po dionici

Dioničarima Tvornice cementa Kakanj biće isplaćena dividenda u iznosu od 1,51 KM po dionici, odlučila je Skupština dioničara ove kompanije održana u ponedjeljak, 29. juna.

Skupština je usvojila Godišnji izvještaj koji uključuje finansijski izvještaj, konsolidovan finansijski izvještaj, izvještaj nezavisnog revizora, Nadzornog odbora i Odbora za reviziju, te donijela odluku o raspodjeli dobiti.

Članovi Uprave TCK prezentirali su poslovne aktivnosti u protekloj godini, posebno ističući nova tržišta i nove proizvode TCK.

- Tokom protekle godine zadržali smo povjerenje naših kupaca i snažnu poziciju u regiji. Stalno radimo na unapređenju naših usluga i širenju palete naših proizvoda kako bi zadovoljili potrebe kupaca. U tom smjeru smo otvorili i nove terminale za cement u Tešnju, Bihaću i Brčkom, betonare u Mostaru i Splitu, te razvili dva nova tipa cementa kako bi na što bolji način izašli u susret našim kupcima i pomogli unapređenju njihovih poslovnih aktivnosti - istaknula je Zehra Obralija, član Uprave TCK tokom prezentacije.

Branimir Muidža, generalni direktor TCK, istakao je da niz uspješnih poslovnih godina ostaje neprekinut za Tvornicu cementa Kakanj.

- Jako sam ponosan na naš tim u BiH i Hrvatskoj koji već godinama zajednički radi na unapređenju naše industrije i razvoju novih poslovnih modela prilagođenih poslovanju u modernim uvjetima. Pravovremeno smo započeli veoma važan intenzivan proces digitalne transformacije kompanije što je bilo ključno za vrijeme strogih mjera pandemije da nastavimo intenzivno surađivati i obavljati sve naše svakodnevne poslovne aktivnosti. Usmjereni na budućnost i poslovnu izvrsnost, nastavljamo sa investicijama u održivi razvoj, očuvanje okoliša i ekspanziju našeg poslovanja -rekao je, između ostalog, Muidža u svom obraćanju.

Na Skupštini je odlučeno da naredne četiri godine članovi Nadzornog odbora TCK budu János Szarkándi, Thomas Spannagl i Ernest Jelito, a članovi Odbora za reviziju Milan Dmitrović, Željko Šain i Anto Domazet.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.