Izvor: Capital | Ponedjeljak, 29.06.2020.| 14:34
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Šumsko gazdinstvo Ribnik baviće se ugostiteljstvom - U planu obnova hotela Vučja poljana

Ilustracija (Foto: Dragon Images/shutterstock.com)
Šume Republike Srpske, odnosno Šumsko gazdinstvo Ribnik vidi poslovnu priliku u iznajmljivanju soba i apartmana. Žele novac od prodaje državnih trupaca uložiti u obnovu devestiranog hotela Vučja poljana u Ribniku, saznaje Capital.

Kažu da bi u hotelu rasporedili dio radnika koji imaju ugovor o radu, a kojima preduzeće ne može da nađe adekvatno radno mjesto.

Koliko će im novca biti potrebno da ostvare svoje ideje ni sami ne znaju, zbog čega su angažovali preduzeće Sigma projekt iz Banjaluke koje treba da izradi glavni projekat, nakon kojeg će biti jasnije o kolikim je ulaganjima riječ.

Nakon toga kako tvrde trebalo bi biti jasno i sa kojim kapacitetima će hotel raspolagati kao i koje će sadržaje imati.

Plan je da se projekat finansira iz vlastitih sredstava ŠG Ribnik, koje je nakon minusa od oko 630.000 KM u 2018. godini, prošlu godinu uspjelo poslovati pozitivno.

Upitno je i koliku pomoć mogu očekivati od matičnog preduzeća koje je zbog velike dubioze bilo prinuđeno da se kreditno zaduži za 22 mil KM.

Pored toga što će se "riješiti" jednog dijela radnika, u Šumama vjeruju kako je ovaj projekat samoodrživ.

- Šumsko gazdinstvo Ribnik gazduje lovištem Bobija koje se prostire na 12.000 hektara i koje svake godine posjeti veliki broj gostiju iz zemlje i inostranstva. Svi ovi gosti trebaju prenoćište koje ćemo im biti u mogućnosti ponuditi nakon rekonstrukcije hotela - kazali su u upravi ovog javnog preduzeća.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.