NavMenu

Hrvatska će uskoro ublažiti mjere za državljane BiH

Izvor: Glas Srpske Ponedjeljak, 29.06.2020. 12:55
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Goran Jakus/shutterstock.com)Ilustracija
Ministar inostranih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman rekao je danas ministru inostranih poslova BiH Biseri Turković da će vlasti u Hrvatskoj ublažiti mjere za državljane BiH.

- Radman je, nakon konsultacija sa ostalim kolegama iz Vlade Hrvatske, u telefonskom razgovoru upoznao Turković s tim da je postignuta saglasnost da se u najskorije vrijeme ublaže mjere za građane BiH prilikom njihovog ulaska i boravka u Hrvatskoj - saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Turković je zahvalila hrvatskom kolegi za njegov lični angažman nakon njihovih jučerašnjih kontakata, te zajedničkoj težnji da se eventualni nesporazumi između dvije zemlje rješavaju u duhu najbolje diplomatske prakse, a odnosi razvijaju na iskrenim i dobrosusjedskim principima.

Turković je za portal Klix potvrdila da će Hrvatska početi s omekšavanjem restriktivnih mjera prema državljanima BiH.

- Ministar Radman je obećao da će njegova država krenuti s omekšavanjem mjera prema BiH, a nakon što su obavljene konsultacije sa premijerom Andrejom Plenkovićem i ministrom unutrašnjih poslova Davorom Božinovićem - kazala je Turković.

Prvo je rješavanje nesporazuma u vezi s prelaskom na Graničnom prelazu Doljani i tranzit kroz Hrvatsku, a što je, prema riječima Turković, već riješeno sinoć.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.