Izvor: Glas Srpske | Ponedjeljak, 29.06.2020.| 12:55
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Hrvatska će uskoro ublažiti mjere za državljane BiH

Ilustracija (Foto: Goran Jakus/shutterstock.com)
Ministar inostranih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman rekao je danas ministru inostranih poslova BiH Biseri Turković da će vlasti u Hrvatskoj ublažiti mjere za državljane BiH.

- Radman je, nakon konsultacija sa ostalim kolegama iz Vlade Hrvatske, u telefonskom razgovoru upoznao Turković s tim da je postignuta saglasnost da se u najskorije vrijeme ublaže mjere za građane BiH prilikom njihovog ulaska i boravka u Hrvatskoj - saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Turković je zahvalila hrvatskom kolegi za njegov lični angažman nakon njihovih jučerašnjih kontakata, te zajedničkoj težnji da se eventualni nesporazumi između dvije zemlje rješavaju u duhu najbolje diplomatske prakse, a odnosi razvijaju na iskrenim i dobrosusjedskim principima.

Turković je za portal Klix potvrdila da će Hrvatska početi s omekšavanjem restriktivnih mjera prema državljanima BiH.

- Ministar Radman je obećao da će njegova država krenuti s omekšavanjem mjera prema BiH, a nakon što su obavljene konsultacije sa premijerom Andrejom Plenkovićem i ministrom unutrašnjih poslova Davorom Božinovićem - kazala je Turković.

Prvo je rješavanje nesporazuma u vezi s prelaskom na Graničnom prelazu Doljani i tranzit kroz Hrvatsku, a što je, prema riječima Turković, već riješeno sinoć.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.