NavMenu

Većina prioritetnih projekata U Herceg Novom sprovodi se po planu - Portonovi, Mamula i Montrose napreduju uprkos koronavirusu

Izvor: Radio Jadran Ponedjeljak, 29.06.2020. 09:58
Komentari
Podeli
(Foto: Unsplash/Dragan Bespaljko)
Većina prioritetnih projekata iz turizma i pored ograničenja izazvanih pandemijom Covid-19 virusa, u periodu januar - jun realizuju se u skladu sa obavezama iz ugovora i investicionih programa, sa manjim odstupanjima u dinamici realizacije planiranih aktivnosti. To se navodi u informaciji o aktivnostima na realizaciji dvanaest prioritetnih projekata iz oblasti turizma za ovaj period, koji je usvojila Vlada.

Stambeni dio Portonovog u kompleksu marine pri kraju

Kompanija Azmont investments završila je izgradnju marine kapaciteta 238 vezova, dok su građevinski radovi na stambenom dijelu objekata u sklopu kompleksa marine u posljednjoj fazi izgradnje. Izgradnja hotela One & Only je u završnoj fazi, a investitor je najavio da će hotel biti otvoren u četvrtom kvartalu 2020. godine.

Hotel će raspolagati sa 113 smještajnih jedinica i 10 brendiranih vila. U izvještajnom periodu, broj angažovanih radnika u kompanijama investitora je 175, dok na gradilištima u okviru rizorta bude angažovano i do 1.500 radnika. Procentualno izraženo, od ukupnog broja zaposlenih na projektu 30% je crnogorskih državljana, a 70% stranih državljana.

Ukupan iznos uloženih sredstava u realizaciju projekta je 614 mil EUR.

Pripreme za podvodni elektro kabl od Arze do Mamule

Na Mamuli se izvode konzervatorski radovi, postavljanje vodovodnih i elektro instalacija u dijelovima tvrđave, kao i betonsko-armirački radovi. Opštini Herceg Novi 5. juna dostavljen je revidovani projekat za postavljanje odnosno izgradnju lokalnog objekta od opšteg interesa - 10kV kablovskog voda od TS 35/10kV Klinci do Arze na Luštici, radi izgradnje i građevinske dozvole. Projektna dokumentacija za postavljanje podvodnog kabla za napajanje električnom energijom, od rta Arza do ostrva Lastavica je pripremljena i dostavljena 12. juna 2020. ministarstvu održivog razvoja i turizma, a obrada je u toku.

Od početka realizacije investitor je u projekat uložio oko 8 mil EUR, od čega od januara do juna ove godine 1.85 miliona. Investitor OHM Mamula Montenegro je uplatio godišnju fiksnu zakupninu za 2020. godinu u visini od 47.772 EUR.

Glavni projekat za prvu fazu rizorta Montrose u septembru

Za rizort Montrose - Ritz Carlton Montenegro na novskom dijelu Luštice, u toku je izrada glavnog projekta za prvu fazu, a plan je da bude gotov do kraja septembra 2020. godine. Nakon toga će biti objavljen tender za izgradnju I faze, koja bi trebalo da obuhvati, između ostalog, izgradnju 120 hotelskih soba.

U toku je izgradnja pokazne vile, po standardima Marriott-a, prvog objekta iz okvira budućeg rizorta. Završen je idejni projekat za prvu fazu za sve objekte. Takođe, završen je glavni projekat za pokaznu vilu i glavni projekat pokaznih soba, kao i tender za izvođača radova za njihovu izgradnju.

Završen je i tender za projekt-menadžment i nadzor nad gradnjom ovih objekata. Trenutno je na projektu angažovano 120 lica, od kojih su 40 domaći, a 80 strani državljani.

U projekat je od početka realizacije uloženo 21,4 mil EUR, od čega u izvještajsnom periodu 4,4 miliona.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.