NavMenu

Nadomak Banjaluke planirano podizanje filmskog grada u režiji Bosonoga produkcije

Izvor: Nezavisne novine Subota, 27.06.2020. 09:41
Komentari
Podeli
(Foto: doomu/shutterstock.com)
Domaća javnost upoznata je sa informacijom da se u Velikom Blaškom, nadomak Banjaluke, snima serija Hotel Balkan, čije će emitovanje početi na jesen, a iz Bosonoga produkcije, koja radi na pripremi serijala, poručuju kako ovdje neće stati, jer je u planu snimanje druge sezone ove serije, ali i proširenje studijskih kapaciteta gradnjom novog studija i stvaranjem pravog filmskog grada.

Ova produkcijska kuća zasigurno potvrđuje činjenicu da je filmski sektor drugi po veličini kreativni poslodavac, odmah iz ICT-ja, i u kojem se trenutno samo u susjednoj Srbiji radi na više od 20 projekata.

- Fabrika filma, nakon nekoliko mjeseci pauze, ponovo radi punom parom. Uz poštovanje svih zdravstvenih mjera, radnici jedne od najbrže rastućih industrija vratili su se na filmske setove. Iako je ovaj sektor mnogo razvijeniji u zemljama regije, brojni projekti realizovani tokom prethodnih godina pozicionirali su Banjaluku kao novu filmsku destinaciju - rekla je Brankica Janković, direktorka Bosonoga produkcije.

Značajan doprinos, dodaje ona, takvom statusu dala je domaća Bosonoga produkcija, čija su ostvarenja kroz proteklih deset godina pridobila veliku pažnju regionalne i svjetske publike. Produkcijska kuća, inače poznata po seriji i filmu Meso, kao i seriji Kosti, koja će premijeru doživjeti na jesen, filmsku i TV produkciju podigla je na novi nivo gradnjom savremenog filmskog studija.

Od prvih nacrta do funkcionalnog prostora, smještenog u Velikom Blaškom, nadomak Banjaluke, trebalo je nešto više od dva mjeseca. Upravo u ovom studiju se, u produkciji Telekoma Srbija, trenutno snima prva sezona telenovele Hotel Balkan.


- Gradnja filmskog studija za nas je bila veliki i važan korak, ali ključan kako bismo našu produkcijsku kuću i ovu industriju u Banjaluci i Republici Srpskoj pozicionirali rame uz rame s onima u regionu. Bio je to i logičan razvoj produkcije koja je kroz 11 godina postojanja nerijetko osvajala značajna priznanja i postavljala nove standarde - ističe Janković.

Gotovo 100 domaćih filmskih profesionalaca angažovano je na projektu "Hotel Balkan", telenoveli koja će nam prikazati dvije Banjaluke - onu iz tridesetih godina prošlog vijeka i ovu danas.

Prema riječima Jankovićeve, ova serija je, osim pričom, zanimljiva i zbog ponovne "gradnje" nekadašnjeg hotela "Balkan".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Spreman novac za Vidikovac iznad Trebinja, raspisan i tender za izvođača radova

Gostujući u jutarnjem programu Herceg televizije, gradonačelnik Grada Trebinja, Mirko Ćurić govorio je o raznim temama, među kojima su i projekti značajni za ovaj grad. Ćurić je istakao da je u planu izgradnja vidikovca iznad Trebinja, što će sigurno biti turistička atrakcija. Dodao je da turisti iz godine u godinu žele da vide nešto novo, a Grad Trebinje će nastojati da im to i pruži. - Spremna je projektna dokumentacija za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.