NavMenu

PayPal planira uvođenje transakcija kriptovalutama

Izvor: eKapija Subota, 27.06.2020. 08:43
Komentari
Podeli
PayPal želi ponuditi svojim aktivnim korisnicima (približno 325 miliona) direktnu kupovinu i prodaju kriptovaluta u naredna tri mjeseca, izvještava Coindesk navodeći dva insajdera.

Planirana je i integracija kripto-novčanika, pomoću kojih korisnici mogu upravljati svojim novčićima. Nisu otkrivene informacije o tome koje bi kriptovalute trebale biti uključene, ali izgleda očigledno da je bitcoin jedna od najpopularnijih. Da bi osigurao potrebnu likvidnost, PayPal radi s raznim mjenjačnicama. U kripto zajednici su potencijalni kandidati Coinbase i Bitstamp, dva najveća svjetska trgovca kriptovalutama.

Europski i američki korisnici PayPala već mogu kupiti Bitcoin uz PayPal, ali novčićima se do sada upravljalo pomoću novčanika od partnera Coinbase. No, u budućnosti će se novčići pohraniti direktno na račun korisnika PayPal-a.

Brojni su znakovi koji govore u prilog takve kripto integraciju. PayPal je već pokazao jasan interes za nalet u kripto svemir. Na primjer, pružatelj usluga platnog prometa pridružio se projektu Libra kojega je pokrenuo Facebook, ali je potom izašao nakon sve većeg protivljenja države. Čini se da i dva oglasa za posao PayPala potvrđuju da su informacije iz "Coindeska" više od pukih glasina.

Traže se stručnjaci za blockchain i viši inženjeri za kriptovalute koji će istražiti blockchain tehnologije i njihovu moguću primjenu s PayPalom u okviru novog tima. U svom godišnjem izvještaju PayPal je već istaknuo da su blockchain i virtualne valute potencijalni faktori rizika za poslovanje. Stoga nije iznenađujuće da grupa sada želi pomnije sagledati ta pitanja i traži načine na koje bi od njih mogla imati koristi, prenosi SEEbiz.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.