Izvor: eKapija | Petak, 26.06.2020.| 11:40
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Virtuelni halal sajam 1. jula

Prvo izdanje virtuelnog Halal Expo 2020 biće održano 1. jula. Sa više od 30 zemalja učesnica, iHalal Expo je jedinstvena inicijativa za jačanje halal zajednice i predstavljanje halal proizvoda i usluga u okviru jedne platforme. Cilj je povezati halal zajednicu,ojačati halal trgovinu i programe, promovirati halal poduzetnike i asistirati halal zajednici da se što lakše prebrodi ekonomske izazove nakon Covid-19, saopšteno je na sajtu Agencije za certificiranje halal kvalitete BiH.

iHalalExpo odstupa od tradicionalnih sajmova, te predvodi digitalnu transformaciju u Halal industrijama koja povezuje partnere i kupce za saradnju i organski promet. Sa svojim inovativnim formatom temeljenim na web i mobilnim aplikacijama, uz globalnu suradnju i partnerstva, iHalal Expo olakšava Halal brendovima, te ponuđačima proizvoda i usluga da lakše dođu do distributera, prodavača i potrošača na lokalnom i globalnom nivou putem inovativnog, sigurnog, pristupačnog i efikasnog virtualnog formata na www.ihalalexpo.com.

iHalalExpo je inicijativa za podršku halal poslovnica iz svih industrija kao što su: halal hrana i piće, halal sastojci, halal kozmetika, moda, halal putovanja i turizam, islamske finansije, halal otprema i logistika, zdravstvo i blagostanje, halal digitalna ekonomija, islamsko znanje, obrazovanje i obrazovanje, obuka, te halal revizija i certifikacija.

Zainteresovani se mogu prijaviti putem linka www.ihalalexpo.com - gdje također mogu pronaći dodatne informacije o organizaciji Expo-a.

Prijave traju do 30. juna.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.