NavMenu

U planu biciklistička staza od sarajevske opštine Stari Grad do Pala - EU investitor projekta

Izvor: Indikator Četvrtak, 25.06.2020. 09:53
Komentari
Podeli
(Foto: Dudarev Mikhail/shutterstock.com)
Općine Stari Grad Sarajevo, Istočni Stari Grad i Pale izrazile su spremnost na zajedničku realizaciju projekta izgradnje biciklističke staze od općine Stari Grad do Pala.

Ovo je rečeno u srijedu, 24. juna, prilikom sastanka načelnika Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i šefa Delegacije Evropske unije u BiH ambasadora Johanna Sattlera.

Riječ je o projektu rekonstrukcije trase pruge Sarajevo-Pale gdje bi na potezu od Stare željezničke stanice na Bistriku do Stare željezničke stanice na Palama bila izgrađena biciklistička staza, a investitor ovih radova bila bi Evropska unija.

Kako je rečeno tokom sastanka, najvažnije je da su općine Stari Grad Sarajevo, Istočni Stari Grad i Pale izrazile spremnost na zajedničku realizaciju ovog projekta, te bi u narednom periodu trebao biti potpisan i memorandum o zajedničkoj saradnji. Ovaj projekat bio bi još jedan primjer dobre međuopćinske, ali i međuentitetske saradnje između Starog Grada, Istočnog Starog Grada i Pala.

Općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić je tokom sastanka istakao da je dio trase koja se nalazi na teritoriji Starog Grada potrebno očistiti od korova i rastinja, te eventualno poduzeti i druge radove, te da je ovo ideja koja se i ranije razmatrala tako da je već rađena određena projektna dokumentacija.


- Općina Stari Grad i ja kao načelnik stojimo na raspolaganju za punu tehničku i administrativnu podršku ovom projektu. Izgradnja biciklističke staze od Stare željezničke stanice na Bistriku do Pala značajno bi obogatila i turističku ponudu, a u budućnosti bi se mogla koristiti i za organizaciju brojnih takmičenja i slično - kazao je načelnik Hadžibajrić.

Kako je istaknuto tokom sastanka, izgradnja biciklističke staze trebala bi odmah nakon revizije projektne dokumentacije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.