NavMenu

Nestle Adriatic u BiH u prvom kvartalu zabilježio rast od 4,7%

Izvor: eKapija+ Četvrtak, 25.06.2020. 09:20
Komentari
Podeli
Nestle je u srijedu, 24. juna, predstavio dobre poslovne rezultate za Bosnu i Hercegovinu za prvi kvartal, nove trendove i inovacije u asortimanu, kao i odgovor kompanije na potrebe lokalne zajednice.

Poslovni rezultati kompanije Nestle za prvi kvartal 2020. pokazuju organski rast od 4,3% i stvarni interni rast od 4,7% na globalnom nivou (prodaja 20,8 milijardi CHF), te organski rast od 4,7% u Bosni i Hercegovini (prodaja 4,6 miliona CHF), saopšteno je iz Nestle Adriatic.

- Prethodnih nekoliko mjeseci, mojih prvih na poziciji voditelja prodaje u BiH, su nam dodatno pokazali da je naš cilj poboljšanja kvaliteta života i doprinosa zdravijoj budućnosti važniji nego ikad. Od naših tvornica, pa do lanca opskrbe, svakodnevno radimo kako bismo osigurali da i dalje zadovoljavamo prehrambene potrebe brojnih porodica u ovim izazovnim vremenima. Danas je poslovanje dosta drugačije nego prije tri mjeseca – značajan je porast e-poslovanja i važnost blizine mjesta kupovine. Kupovine su postale manje učestale, ali obimnije i uz visoku osjetljivost potrošača na cijene. Sve su to smjernice koje određuju nastavak našeg puta, a kojim ćemo se voditi prilikom širenja trenutne ponude i kreiranja prodajnih planova - izjavio je Milan Dukić, voditelj prodaje kompanije Nestlé za BiH, kojeg su na novoj poziciji dočekali izazovni prvi mjeseci.

Posljednja istraživanja ponašanja potrošača u regiji ukazuju na povećanje vremena provedenog s porodicom, veliki porast aktivnosti kuhanja, uz koju se veže i korištenje svježih namirnica, te priprema zdravijih obroka. Kao rezultat, pokazuju istraživanja, potrošači će birati prirodne i zdrave proizvode, uz sklonost kupovini proizvoda koji poboljšavaju imunitet ili pridonose zdravstvenoj dobrobiti.

- Bosanci i Hercegovci vole kuhati i mi im želimo pomoći u pripremi ukusnih i hranjivih jela. Oko 95% našeg Maggi i Thomy asortimana danas je bez konzervansa, umjetnih aroma i boja, uz dodatak morske soli, te više povrća i cjelovitih žitarica. Na tom putu, lansirali smo i inovaciju na tržište BiH, dodatak jelima s povrćem "Magija okusa" - dodao je Dukić.


Sastavni dio poslovanja svake kompanije mora biti briga za zaposlenike, lokalnu zajednicu i poslovne partnere, istakao je Dukić. S tim ciljem, Nestle je preuzeo obavezu i dalje ostati podrška društvu u BiH, kontinuirano podržavati njegov daljnji razvoj i napredak, te u budućnosti poduzimati aktivnosti s ciljem očuvanja i zaštite resursa za buduće generacije.

Paralelno, implementacijom projekta Nestlé Zdravo! tokom prethodnih osam godina, kompanija je u edukaciju osnovnoškolaca o pravilnoj prehrani i važnosti fizičke aktivnosti uložila pola miliona KM. Implementacija ovog projekta se nastavlja, a u 2020. godini djelom projekta je 3.200 djece i 1.000 roditelja, iz 32 škole.

- Nestle treba djelovati kao startap te biti agilan, kontinuirano razvijati timove s poduzetničkim razmišljanjem i pokazati solidarnost s društvom u cjelini - poručio je Milan Dukić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.