NavMenu

Pregovori o novom aranžmanu sa MMF-om u drugoj polovini godine

Izvor: Glas Srpske Srijeda, 24.06.2020. 15:37
Komentari
Podeli
(Foto: Kristi Blokhin/shutterstock.com)
Vlasti u BiH mogle bi u drugoj polovini ove godine ući u nove pregovore sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) o sklapanju još jednog aranžmana, izjavio je rezidentni predstavnik MMF-a u BiH Andrew Jewel.

Jewell je naveo da vrijednost aranžmana još treba utvrditi.

- U međuvremenu, održavamo redovan dijalog sa vlastima o reformama u zdravstvu i sektoru javnih preduzeća - istakao je Džuel za Glas Srpske.

Ekonomista Aleksandar Ljuboja ocjenjuje da BiH ne može preživjeti bez novih kredita, te ukazuje da je, zbog političke nekonzistentnosti iz Sarajeva, predstavnicima iz BiH sve teže pregovarati sa finansijskim institucijama, pogotovo sa MMF-om.

- Novi aranžman sa MMF-om je neminovnost. Mi smo i prije pandemije bili ekonomija koja je bila slaba i krhka. Zbog političke nekonzistentnosti, koja dolazi iz Sarajeva, dolazimo u situaciju da nam je teže pregovarati sa svim finansijskim institucijama, pogotovo sa MMF-om, pod takvim uslovima - rekao je Ljuboja.


On ukazuje da je ovo možda i prilika da vlasti u BiH uzmu mnogo veći aranžman na duži period i da na taj način riješe sve anomalije i krenu iz početka.

Ljuboja je takođe naveo da će kredit biti lako vraćen ako novac bude uložen u izgradnju infrastrukture i rast ekonomije, odnosno produktivno.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.