Izvor: eKapija | Utorak, 23.06.2020.| 10:16
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Puštena u rad platforma za promociju malih i srednjih preduzeća e-sajam.ba - U prvoj fazi predstavljanje tekstilnog sektora

Ilustracija (Foto: alexandre zveiger/shutterstock.com)
Onlajn platforma za promociju malih i srednjih poduzeća iz cijele BiH pod nazivom e-sajam.ba u ponedjeljak, 22. juna, je službeno puštena u rad. Inovativnu platformu izradila je Razvojna agencija Žepče, u sklopu projekta "Jačanje kapaciteta korisnika kroz uspostavu inovativnih i održivih treninga". Ove aktivnosti podržane su u okviru Projekta općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG), koji podržava i finansira Vlada Švicarske, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

U sklopu platforme, u prvoj fazi, organizirano je predstavljanje poduzeća iz tekstilnog sektora sa područja Žepča, Gračanice, Maglaja, Doboj Istoka, Olova i Zenice. Već od ponedjeljka dostupan je i prvi online sajam tekstila, koji završava u srijedu online konferencijom na kojoj će sudjelovati predstavnici kompanija, udruženja privrednika, obrazovnih institucija i drugih organizacija.

Direktorica Razvojne agencije Žepče Branka Janko ističe da je svrha platforme osiguravanje modernog i inovativnog kanala za promociju poduzeća, što u konačnici treba rezultirati jačanjem njihovog poslovanja.

- Digitalni kanali komunikacije i promocije nešto su što je odavno prepoznato kao nužnost u daljnjem razvoju privrede. To je naročito došlo do izražaja u vremenu krize uzrokovane pandemijom Covid-19. Očekujemo da će kompanije, koje se budu predstavljale putem ove platforme, osigurati nove kontakte s poslovnim partnerima, kupcima ili dobavljačima. Naša vizija je da e-sajam.ba postane mjesto, ne samo promocije poduzeća iz BiH, već i mjesto gdje će njihovi predstavnici moći komunicirati ne samo između sebe, već i sa svim ključnim donosiocima odluka, što će ovoj platformi dati i dodatnu vrijednost, kao mjestu na kojem će se artikulirati prijedlozi i inicijative privrede, a sve s ciljem dodatnog razvoja i stvaranja nove vrijednosti kroz unaprjeđenje poslovanja i otvaranje novih radnih mjesta - rekla je Janko.

Planirano je da u narednom periodu putem ove platforme budu promovirane i kompanije iz sektora metaloprerade, drvoprerade, plastike, prehrambene industrije i turizma.

Razvojna agencija Žepče, uspješno djeluje već deset godina i do sada je implementirala 24 infrastrukturna i 31 razvojni projekt, ukupne vrijednosti veće od 8 mil KM, prenosi Radiozepce.com.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.