NavMenu

Hrvatski biznismen Željko Mandarić nastavlja regionalno širenje - U Banjaluci osnovana firma Adria Oil

Izvor: Capital Nedjelja, 21.06.2020. 16:55
Komentari
Podeli
(Foto: Pix One/shutterstock.com)
Poznati hrvatski biznismen, vlasnik kompanije Manšped i Adria Oil Željko Mandarić odlučio je da, nakon Srbije i Slovenije, proširi biznis i na područje Republike Srpske, te je nedavno u Banjaluci osnovao firmu Adria Oil, saznaje portal Capital.

Naime, u Okružnom privrednom sudu u Banjaluci izdato je Rješenje kojim je upisano osnivanje firme Adria Oil sa pravom obavljanja spoljnotrgovinskog poslovanja.

Kao osnivač naveden je Željko Mandarić kao vlasnik 100% kapitala, a uplaćeni kapital iznosi 19.558 KM. Direktor je Nebojša Milunović.

Istoimena firma postoji i u Hrvatskoj, čiji je Mandarić predsjednik Uprave, a specijalizovana je za snabdjevanje naftom i naftnim derivatima i ima 22 benzinske stanice.

Mandarić je vlasnik i kompanije Manšped poznatoj u riječkoj i primorsko-goranskoj regiji, a 2018. godine proglašen je menadžerom godine u kategoriji velikih preduzeća od strane Hrvatskog udruženja menadžera i preduzetnika CROMA.

Manšped je kompanija koja se bavi pomorskim prevozom, carinskim posredovanjem, skladištenjem, ima kontejnerske terminale, cestovni prevoz sa vlastitim voznim parkom od preko 300 teretnih vozila i mikro distribuciju.

Bave se i građevinarstvom, a od 2018. godine i naftnim biznisom kada su kupili Adria Oil.

Plan im je i proširenje, odnosno gradnja kontejnerskih terminala u Kopru i Beogradu, pored već postojećih u Rijeci, Zagrebu i Slavonskom Brodu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Finansije

Evo gdje 0,001% najbogatijih ulaže svoj novac

Ultra bogati uz sav novac žive drugačije od ostatka svijeta, pa i njihove strategije ulaganja izgledaju znatno drugačije od portfelja prosječnog investitora. - Iako ne postoji zvaničan prag za ulazak u klub 0,001% najbogatijih, centimilioneri ili pojedinci sa ukupnom neto vrijednošću od preko 100 mil USD dovoljno su bogati da bi bili dio ovog kluba - smatra Kevin Teng, izvršni direktor VRISE Wealth Management Singapura,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.