Izvor: Capital | Nedjelja, 21.06.2020.| 16:55
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Hrvatski biznismen Željko Mandarić nastavlja regionalno širenje - U Banjaluci osnovana firma Adria Oil

(Foto: Pix One/shutterstock.com)
Poznati hrvatski biznismen, vlasnik kompanije Manšped i Adria Oil Željko Mandarić odlučio je da, nakon Srbije i Slovenije, proširi biznis i na područje Republike Srpske, te je nedavno u Banjaluci osnovao firmu Adria Oil, saznaje portal Capital.

Naime, u Okružnom privrednom sudu u Banjaluci izdato je Rješenje kojim je upisano osnivanje firme Adria Oil sa pravom obavljanja spoljnotrgovinskog poslovanja.

Kao osnivač naveden je Željko Mandarić kao vlasnik 100% kapitala, a uplaćeni kapital iznosi 19.558 KM. Direktor je Nebojša Milunović.

Istoimena firma postoji i u Hrvatskoj, čiji je Mandarić predsjednik Uprave, a specijalizovana je za snabdjevanje naftom i naftnim derivatima i ima 22 benzinske stanice.

Mandarić je vlasnik i kompanije Manšped poznatoj u riječkoj i primorsko-goranskoj regiji, a 2018. godine proglašen je menadžerom godine u kategoriji velikih preduzeća od strane Hrvatskog udruženja menadžera i preduzetnika CROMA.

Manšped je kompanija koja se bavi pomorskim prevozom, carinskim posredovanjem, skladištenjem, ima kontejnerske terminale, cestovni prevoz sa vlastitim voznim parkom od preko 300 teretnih vozila i mikro distribuciju.

Bave se i građevinarstvom, a od 2018. godine i naftnim biznisom kada su kupili Adria Oil.

Plan im je i proširenje, odnosno gradnja kontejnerskih terminala u Kopru i Beogradu, pored već postojećih u Rijeci, Zagrebu i Slavonskom Brodu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.