NavMenu

Preduzeće Vladimir Kapor sa Pala ušlo u vlasništvo Nove banke - Kupljene akcije vrijedne 1,85 mil KM

Izvor: Indikator Petak, 19.06.2020. 10:47
Komentari
Podeli
(Foto: Syda Productions/shutterstock.com)
Preduzeće Vladimir Kapor sa Pala postalo je osmi najveći akcionar Nove banke iz Banjaluke, izvještava Indikator.ba.

Vladimir Kapor kupio je akcije koje je prodalo preduzeće Gas-Petrol iz Mrkonjić Grada vlasnika Zorana Podraščanina te došlo do udjela od 2,9%. Transakcija je obavljena 11. juna, a bila je vrijedna 1.854.368 KM.

Gas-Petrol na ovaj način potvrdio svoj izlazak iz vlasništva Nove banke nakon što je u prethodnih nekoliko transakcija postepeno prodavao akcije.

Preduzeće Gas-Petrol ušlo je u vlasništvo Nove banke krajem 2018. godine kada je steklo 7,2% akija, a što je bilo u vrijeme kada je Milan Radović, tadašnji direktor, napustio banku a mrkonjićki MG Mind postao najveći akcionar.

Preduzeće Vladimir Kapor, osnovano krajem 2016. u Istočnom Sarajevu, kako se navodi na nejgovom sajtu, bavi se trgovinom i uslugama - uvozi i izvozi razne vrsta roba, te pruža usluge iz oblasti logistike i konsaltinga. Vladimir Kapor njegov je osnivač i direktor.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.