NavMenu

Euro-Asfalt potpisao ugovor, kreće izgradnja najskuplje ceste u Hrvatskoj

Izvor: Indikator Petak, 19.06.2020. 08:22
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: jocic/shutterstock.com)Ilustracija
U Rijeci su potpisana dva ugovora o realizaciji infrastrukturnih projekta ukupne vrijednosti oko 71 mil EUR u čijoj će realizaciji sudjelovati i sarajevska tvrtka Euro-Asfalt.

Radi se o radovima na državnoj cesti DC403 od čvora Škurinje do luke Rijeka te o radovima produbljenja morskog dna na terminalu Jadranska vrata, priopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske.

Ti projekti sufinansiraju se bespovratnim sredstvima Europske unije.

Ugovor za izvođenje radova na državnoj cesti DC403 potpisali su predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić i Kristjan Mugerli, predstavnik odabrane Zajednice ponuđača, koju čine tvrtke Kolektor CPG, GP Krk i Euro-Asfalt. Vrijednost ovog ugovora je oko 58 mil EUR.

Prometnica DC403, duga 2.977 metara (s 380 metara pristupne ceste), povezuje čvor Škurinje na riječkoj obilaznici s novim kontejnerskim terminalom na Zagrebačkoj obali.

Radovi na izgradnji prometnice započet će u roku od mjesec dana od dana potpisivanja ugovora, uz rok završetka radova od 2,5 godine.

Po riječima hrvatskog ministara mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, uz Pelješki most, riječ je o jednom od najvećih projekata koje provode Hrvatske ceste te o jednoj od najvećih infrastrukturnih investicija u Hrvatskoj kojom će se riješiti problem zapadnog ulaza u grad Rijeku.

Cesta D-403 najskuplja je prometnica u Hrvatskoj, u odnosu na dužinu ceste, zbog izuzetno zahtjevnog terena kojim prolazi. Gotovo cijelom trasom bit će izgrađena pod zemljom ili u zraku – u svega tri kilometra dužine bit će izgrađen trotračni tunel Podmurvice, dug 1.253 metra, dva vijadukta, Piopi i Mlaka, ukupne dužine oko 500 metara te podvožnjak ispod željezničke pruge, dug oko 60 metara.

Kada je u pitanju drugi projekt, ugovor obuhvaća radove produbljenja morskog dna u dužni od 100 metara uz obalni zid južnog veza čime će se izjednačiti dubina mora u cjelokupnoj dužini operativne obale. Vrijednost tog ugovora je oko 13 mil EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.